1 Dolar Ne Kadar | 22 Kasım 2017 Döviz Kuru

Türkiye'de piyasalar güne hareketli başladı. Doların engellenemez yükselişi piyasaları allak bullka etmeye devam ediyor. 1 Dolar ne kadar oldu? Altın bugün yükselişte mi? Doların alış ve satış fiyatı ne kadar oldu?

1 Dolar Ne Kadar | 22 Kasım 2017 Döviz Kuru

Dolar fiyatlarındaki yükseliş vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. 'Dolar fiyatları ne kadar? araması geçtiğimiz gün ve bugünün sabahında en çok aranan kelime olmaya devam ediyor. Peki dolar fiyatlarındaki artışın ardından dolar kuru ne kadar oldu? İşte dolar fiyatlarında bugünün açılış fiyatı

DOLAR FİYATLARI NE DURUMDA?

Dolarda geçtiğimiz hafta başlayan yükseliş yeni haftada da hareketli seansların izlenmesine neden oluyor. Bu sabah güne 3.98 TL seviyelerinden başlayan dolar saat 09.35 itibariyle 3.97 TL'ye geriledi. Dolardaki yükselişe müdahale ise Merkez Bankası'ndan geldi.

1 Dolar Ne Kadar | 22 Kasım 2017 Döviz Kuru

MERKEZ'DEN MÜDAHALE GELDİ

Merkez Bankası, Kasım ayı içerisindeki dördüncü hamlesini yaparak bankaların gecelik borç alma limitini sıfıra düşürdü.TCMB'nin kararının ardından tüm fonlama yarından itibaren Geç Likidite Penceresinden (GLP) yapılacak. Böylece ağırlıklı ortalama fon maliyeti 25 baz puan artacak. Yani ağırlıklı ortalama faiz yüzde 12 seviyesinden 12.25'e yükselecek.

Merkez Bankası bankalara günlük yaklaşık 120 milyar TL fonlama yapıyor. Daha önce bunun 10 milyarlık kısmını sabah Interbank'tan sağlayan TCMB, yeni adımla bu oranı sıfırlayarak, tüm fonlamayı GLP'ye kaydırmış oldu.

Merkez'in müdahalesinin ardından dolar düşüşe geçerken 3.95 TL'nin altını gördü. Euro da aynı şekilde zirveden geriledi ve 4.63-4.64 TL bandına indi

YÜZDE 17'LİK KAYIP

TL dolar karşısında son bir yıllık süreçte yaklaşık yüzde 17 değer kaybederken, kur geçişkenliği enflasyondaki yükselişin ana unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. TL'deki değer kaybı son bir aylık dönemde ise yüzde 6'ya yaklaştı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡