1 Mayıs’da Hangi Seferler İptal

İstanbul Valiliği'nin Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamasına izin verilmeyeceğini açıklamasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde üst üste yapılan toplantıların ardından alınacak önlemler belirlendi.

1 Mayıs’da Hangi Seferler İptal

      İstanbul Valiliği'nin Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamasına izin verilmeyeceğini açıklamasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde üst üste yapılan toplantıların ardından alınacak önlemler belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 29 Nisan'dan itibaren tüm polis izinlerini iptal etti. İhtiyaç halinde Jandarma Komutanlığı'ndan da destek alınacak.

'EJDER TOMA'LARLA OLAYLARA MÜDAHALE

      62 TOMA ile olaylara müdahale edilecek. TOMA'lardan ikisi Güneydoğu'da kullanılan Ejder TOMA olacak. Olası olaylara gaz yerine tazyikli suyla müdahale edilecek. Taksim Meydanı; Gezi Parkı'nı da kapsayacak şekilde bariyerlerle kapatılacak. Sadece sendika ve konfederasyonların temsilcilerinin, Kazancı Yokuşu'na çelenk bırakmalarına izin verilecek.

YÜZÜ MASKELİ, ELİ MOLOTOFLU EYLEMCİLER GÖZALTINA ALINACAK

      Geçen yıl Taksim, Beşiktaş ve Şişli bölgesinde yoğunlaştırılan önlemler, bu yıl Okmeydanı'nın ara sokaklarını da kapsayacak. Toplanmaya başlayan göstericilere, alanlara çıkmalarını beklemeden toplandıkları noktada müdahale edilecek. İç Güvenlik Paketi kapsamında, yüzleri maskeli olan ve elinde molotof bulunan göstericiler gözaltına alınacak.

METRO SEFERLERİ YAPILMAYACAK

      1 Mayıs cuma günü Taksim'e giden metro ve finiküler seferleri iptal edildi. Ayrıca İstanbul Hava Sahası üzerinde helikopter gibi görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına izin verilmeyecek.

      İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nda, Levent-Yenikapı, Kabataş Taksim ve finiküler seferlerinin yapılamayacağını açıkladı. Ayrıca konuyla ilgili metro istasyonlarına asılan duyuruda, belirtilen tarihte metro seferlerinin Levent - Hacıosman arasında yapılacağı açıklandı.

CUMARTESİ SEFER SAATLERİ UYGULANACAK

      İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri, (İETT) 1 Mayıs Cuma günü resmi tatil nedeniyle Cumartesi sefer saatleri uygulanacağını duyurdu.

MARMARAY AÇIK OLACAK ANCAK...

Marmaray ise gün boyu açık olacak. Ancak sadece Sirkeci Durağı'nda durmayacak.

METROBÜS SEFERLERİ DE KISITLI YAPILACAK

      İETT'den alınan bilgiye göre; metrobüs seferleri de Beylikdüzü- Cevizlibağ arası yapılacak. Seferlerin ne zaman normale döneceğiyle ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.

      İstanbul Valiliği; Yenikapı, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı ile Cumartesi Halk Pazarı alanı, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Mahallesi otopark alanı, Maltepe Sahil Parkı, Kadıköy Salı Pazarı, Kartal Meydanı ve Pendik Cumartesi Halk Pazarı'nı kutlama alanı olarak belirlemişti.

HAVA SAHASI DA KAPATILDI

      1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle cuma günü İstanbul Hava Sahası üzerinde helikopter gibi görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına izin verilmeyecek.

      Notam olarak adlandırılan ve pilotların uçuş öncesinde bilgilendirme amaçlı yayınlanan yasağa göre, 1 Mayıs'ta gün doğumundan gün batımına kadar, Beyoğlu-Taksim Meydanı, Şişli-Mecidiyeköy, Fatih-Saraçhane, Beşiktaş-Dolmabahçe, Kadıköy-İskele Meydanı ve civarı görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına kapatıldı.

Bu bölgelerde sadece Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı ve askeri hava araçları uçabilecek.

NOTAM NEDİR

       Uçucu personele uçuş ve uçuş emniyeti ile ilgili herhangi bir havacılık, hizmet, kolaylık, yöntem veya tehlikenin varlığını, koşullarını ya da değişikliğine özgü bilgileri zamanında bildirmek amacıyla yapılan bir duyurudur. Notam bilgisini almadan pilotlar havalanamazlar.

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡