10 Kasım'da Bir İlk

Pendik Belediyesinin kardeş şehri Kispest’te 10 Kasım’da ilk kez Atatürk’ü Anma töreni düzenlendi. Üç yıl önce açılan Atatürk Parkı’nda düzenlenen törene Büyükelçi Şakir Fakıllı, Kispest Belediye Başkanı Peter Gajda ve kalabalık bir topluluk katıldı.

10 Kasım'da Bir İlk

Pendik Belediyesinin kardeş şehri Kispest’te 10 Kasım’da  ilk kez  Atatürk’ü Anma töreni düzenlendi.  Üç yıl önce açılan Atatürk Parkı’nda düzenlenen törene Büyükelçi Şakir Fakıllı,  Kispest Belediye Başkanı Peter Gajda ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. Yılında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de   törenle anıldı. Pendik Belediyesi ve kardeş şehir Kispest  Belediyelerinin  2012 yılında birlikte açtıkları Atatürk Parkı’nda düzenlenen törene Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, KKTC Macaristan Büyükelçisi Arif Altay, Kispest Belediye Başkanı Peter Gajda, Askeri Ataşe Kurmay Albay İsmail Boyacıoğlu, MÜSİAD Macaristan temsilcisi Fadıl Başar, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Macar-Türk Ticaret Odası temsilcileri olmak üzere kalabalık bir topluluk katıldı.

5643154315102_budapeste1.jpg

Her 10 Kasım’da tören için teklif

Kispest Belediye  Başkanı Peter Gajda, 2012 yılında Başkan Şahin ile birlikte açtıkları Atatürk Parkı’nda  ilk kez 10 Kasım töreni yaptıklarını belirterek, bundan sonra her 10 Kasım sabahı anma törenlerini bu parkta yapmak için teklifte bulunduklarını dile getirerek  kardeş şehirleri Pendik'e çok selam gönderdi.

 Büyükelçi Şakir Fakıllı da Atatürk’ü ölümünün 77. Yılında Pendik’in kardeş şehri Kispest’te düzenledikleri törenle andıklarını ifade ederek, “ Cumhuriyetimizin kurucusu ve ulusal Kurtuluş Savaşı'mızın önderini burada bir kez daha hatırladık. Törenimize Kispest'in Belediye Başkanı da katıldı. Kispest şehir içerisinde ilk defa Atatürk Parkı kurulmasına ve Atatürk büstü yapılmasına izin veren bir Belediye. Pendik'in kardeş şehri. Pendik ile Kispest arasındaki ilişkiler son yıllarda arttı, karşılıklı ziyaretler gerçekleşti. Bu vesileyle hem Pendik Belediyesi'ne hem de Kispest Belediyesi'ne teşekkür etmek istiyorum.  Kispest Belediye Başkanı 'Her 10 Kasım'da burada buluşalım' diye bir teklifte bulundu,  bu da çok hoş bir teklif. Atatürk'ü Macar kardeşlerimizle birlikte anmaktan dolayı memnuniyetimizi belirtmek isterim" şeklinde konuştu. 

5643159ab653a_budaset.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡