15 Temmuz şehidi Murat Ellik kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Murat Ellik kimdir, Nasıl Şehit Oldu? Polis memuru bir babanın oğlu olan Murat Ellik, Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevliydi.

15 Temmuz şehidi Murat Ellik kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Murat Ellik kimdir, Nasıl Şehit Oldu? Polis memuru bir babanın oğlu olan Murat Ellik, Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevliydi. Kardeşi de astsubay olan Ellik, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkesini hedef alan saldırıda şehit düştü.

Ellik, Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazanıp 1,5 yıl okuduktan sonra kursa giderek özel harekat polisi oldu. Kursun bitimiyle 2 yıl Tunceli'de görev yapan Murat Ellik, Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde göreve başladı ve geçici görevle Özel Harekat Daire Başkanlığında görevlendirildi.

Baba Osman Ellik, oğlunun kendisini örnek alarak değil, sevdiği için polisliği seçtiğini ifade ederek, şehidin meslek aşkını, "Özel harekat polisi olmasına kesinlikle karşıydım ama özel harekatçı olmak onun içinde ayrı bir ukdeydi. Seve seve gitti ve Güneydoğu Anadolu'da yapılan operasyonlarda bilfiil görev aldı." diye anlattı.

Oğlunun 15 Temmuz günü istirahatli olduğunu ve darbe girişimi sonrası göreve çağrıldığını söyleyen Osman Ellik, o geceye dair şunları aktardı:

"Bana anlatılanlar, orada hazırlıklar yaptıktan sonra tam göreve çıkacakları esnada üzerlerine uçaktan bomba atılıyor ve sonrasında da helikopterlerle bölge taranıyor. Şehit olduğu gün oğlum ile görüştüm ama akşam saatlerinde konuşamadım. Ben de Erzurum'da görevliydim. Sabah saat 05.00'e kadar görev yaptıktan sonra geldiğimde oğlumun yaralandığı haberini aldım. 16 Temmuz günü sabah 05.00 gibi yaralı olduğunu ve Ankara Numune Hastanesinde yattığını söylediler. Aynı gün çocuklarımla Ankara'ya gittim, oğlum yoğun bakımda yatıyordu. 17 Temmuz'da da şehit oldu. Ramazan Bayramı'ndan önce geldi, bayramı birlikte geçirdik. Bayramdan sonraki hafta pazartesi günü sağlam olarak yolladım bir hafta sonra pazartesi günü cenazesini aldım."

Diyarbakır Sur'da teröristlere karşı yapılan operasyonda yaşanan çatışmada da yaralanan Murat Ellik, iki ay sonra nişanlanacaktı.

Kaynak: AA

0
0
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡