2018 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2018 Öğretmen adayları heyecanla KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavını bekliyor. ÖABT sınavı 5 Ağustos'ta ÖSYM tarafından düzenlenecek. Peki KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav giriş belgesi ve sınava dair tüm

2018 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı için geri sayım başladı. MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak girecekleri ÖABT sınavına az bir süre kala heyecan da artıyor. Peki 2018 KPSS ÖABT ne zaman? ÖABT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖABT sınav belgesi yayımlandı mı? İşte 2018 KPSS ÖABT ile ilgili detaylar...

KPSS ÖABT SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS ÖABT sınav sonuçları diğer KPSS lisans sınavlarıyla birlikte 31 Ağustos'ta ÖSYM tarafından ilan edilecek.  

KPSS ÖABT SINAV SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

2018 KPSS ÖABT SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı 5 Ağustos 2018 tarihinde saat 10.15'de yapılacaktır. 50 soru sorulacak olan adaylara 75 dakika verilecektir.

2018 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

5 Ağustos 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirler.

SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

a) 2018-KPSS/ÖABT/DHBT SINAVA GİRİŞ BELGESİ:
Adaylara katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Adaylar bu belgelerini T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.

Adaylar, girecekleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan adayların sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturumuna girmeleri mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecektir.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır. Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerini sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin dökümünü yazıcıdan edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

DİKKAT: Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak, sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

ÖSYM BAŞKANI'NDAN ÖABT AÇIKLAMASI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, 2018'de sınav takviminin oldukça yoğun olduğunu ifade etti. Bu yılki KPSS'nin 22 Temmuz'daki ve bu hafta sonu yapılan oturumlarına toplam 1 milyon 918 bin 21 adayın başvuru yaptığını bildiren Özer, "ÖSYM, her hafta sonu sınav yapmaya devam ediyor. 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 5 Ağustos'ta düzenlenecek. Bu sınava 306 bin 242 aday katılacak." dedi.

ÖABT NEDİR?

ÖABT açılımıyla “Açılımı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi”, öğretmen adaylarının girmek zorunda olduğu alan bilgisini nitelemektedir. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarının yanı sıra Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılması zorunludur. 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılacak ÖABT sınav alanlarına Okulöncesi Öğretmenliği alanı da eklenmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡