29 Mart 2018 Dolar/ TL Ne Kadar Oldu | Piyasalarda Son Durum

Dolar kurunda son durum haberimizde. Dün piyasalarda 4'ün üzerinde seyreden dolar bugün de 4'ün üzerinde işlem görmeye başladı. Euro ise giderek yükselerek 4,94'ün üzerinde işlem görmeye devam ediyor. 29 Mart piyasalarda son durum ne?

29 Mart 2018 Dolar/ TL Ne Kadar Oldu | Piyasalarda Son Durum

Küresel gelişmeler dolar ve euro fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Dolar hafta başından beri yükselişte. 29 Mart perşembe sabahı dolar piyasalarda 4,005'den işlem görürken, Euro/TL 4,94'ün üzerinde işlem görmeye devam ediyor.

DOLAR NE KADAR OLDU 29 MART 2018 PERŞEMBE

Türk Lirası, beklentiyi aşan ABD büyümesi sonrası dolar endeksinde görülen hafif yukarı yönlü hareketin de etkisiyle, dolar karşısında tarihi dip seviyelerinde yer alıyor.

Dün ABD 4. çeyrek büyümesi yüzde 2,9 ile beklentiler üzerinde geldi. Bu gelişme sonrası dolar endeksi 89,80'e çıktı ve bir haftanın en yüksek seviyesine geldi. İçeride ise 12,82 civarında seyreden 10 yıllık tahvil faizi TL'yi baskı altında bırakıyor.Tarihi zirvesini cuma günü Asya seansında 4,0368 ile gören dolar/TL bu sabah 4 liranın üzerinde yer alıyor. Euro/TL 4.94'ün üzerinde işlem görüyor.

29 Mart 2018 Dolar/ TL Ne Kadar Oldu | Piyasalarda Son Durum

Piyasalarda bugün 2017 yılı büyüme rakamları takip edilecek. Beklenti Türkiye ekonomisinin yıllık yüzde 7,0 büyüme kaydedeceği yönünde.

29 Mart 2018 Dolar/ TL Ne Kadar Oldu | Piyasalarda Son Durum

Döviz(Euro, Dolar) Kurları(Fiyatları) Nasıl Değişir, Neden Yükselir ya da Düşer

Genel anlamda döviz, yabancı ülkelerin para birimlerini temsil eden belgelere verilen isimdir. Altın fiyatlarında olduğu gibi döviz kurları da(fiyatları) arz -talep dengesine göre belirlenmektedir. Ülkelerin dış dünya ile yaptığı alışverişlerde oluşan açık o ülkenin döviz talebidir. Yani bir ülkenin döviz talebi cari açığıdır diyebiliriz.

Temel olarak döviz kurları o ülkenin sahip olduğu döviz miktarının fazlalığı veya azlığına göre belirlenir. Örneğin; bir ülkenin iç piyasasında yeteri miktarda döviz bulunmuyorsa, vatandaşların ya da şirketlerin döviz talebi karşılanamayacak seviyedeyse o ülkenin cari açığı vardır. Bu cari açık da doğrudan döviz fiyatlarının artmasına neden olur. Ülkemizde cari açık sebebi ile döviz kurları sürekli yükselme eğilimindedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡