Pitbull Köpeğinin sahibine hapis cezası

3.5 yaşındaki çocuğun kulağını koparan pitbull cinsi köpeğin sahibi Ş.G., çıktığı son duruşmada bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Pitbull Köpeğinin sahibine hapis cezası

Olay, Yeşilyurt semti Sevgi yolunda geçen 23 Temmuz 2015 tarihinde meydana geldi. 3.5 yaşındaki Kerem Berat İ., arkadaşlarıyla evinin yakınındaki bakkala dondurma almaya gitti. Bu sırada Ş.G. de pitbull cinsi köpeğini gezdirmeye çıkarttı.

Sahibinin elinden bir anda kurtulan köpek, çocuğa saldırdı.

Çocuk çevrede bulunan vatandaşlar tarafından köpeğin ağzından alınıp kurtarıldı, Ancak Kerem’in sağ kulağı ile kafa derisinin büyük bölümü koptu.

KEREM'E PROTEZ KULAK TAKILDI

Olaydan sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan çocuğun kopan kulağı bulunamadığından yerine dikilemedi. Kerem Berat İ., 15 gün sonra operasyon geçirerek ameliyatla kafa derisi onarıldı. 6 yaşına girdikten sonra protez kulak takılacak.

DURUŞMADA ÖZÜR BİLE DİLEMEDİ

İzmir 5. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan son duruşmada şüpheli S.G., olay günü köpeğini gezdirmek için çıktığını belirterek "Bir anda elimden kaçıp küçük çocuğa doğru koştu. Benim suçum yok" diyerek mağdur aileden özür bile dilemedi. Mahkeme, tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralamaya neden olmak suçundan sanık S.G.’ye bir yıl hapis cezası verdi.

Duruşmaya katılan ve sanığa verilen cezayı az bulan baba Serkan İ., Yargıtay’a başvuracağını söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN