Acı Badem Nedir, Kısaca Ne Demek? TDK'ye göre Acı Badem Kelimesinin Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Acı Badem kelimesini günlük hayatta duyan kişiler, internet arama motorlarında Acı Badem nedir, kısaca ne demek?" sorusuna yanıt aramasının yanı sıra "TDK'ye göre Acı Badem kelimesinin anlamı nedir, nasıl kullanılır?” şeklinde de aramalarda bulunuyor. Aradığı cevapları bulmak isteyenler için detaylar haberimizde...

Acı Badem Nedir, Kısaca Ne Demek? TDK'ye göre Acı Badem Kelimesinin Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Dünyanın en zengin dilleri arasında yer alan Türkçe'de 600 binden fazla kelime bulunmaktadır. Her biri birbirinden farklı anlamlar içeren bu kelimelerden biri acı badem kelimesidir. Bu kelimenin ne demek olduğu ve nerelerde kullanıldığı da vatandaşlar tarafından internet arama motorlarında araştırılmaktadır.

Bizler de merak ettiğiniz acı badem nedir, acı badem kısaca ne demek olduğunu Türk Dil Kurumu TDK'de yer alan  bilgiler doğrultusunda yanıt verdik. Bu içerikte ayrıca acı badem nasıl kullanılır?sorunuza da cevap verecektir.

Tdk Anlamı nedir?

ACI BADEM NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Acı badem kelimesi, dilimizde kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre acı badem kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Gülgillerden, dikenli veya dikensiz, meyvelerinin kabukları kalın, çekirdekleri küçük olan bir tür badem ağacı (Amygdalus amara)
- Bu ağacın hidrosiyanik içermesinden dolayı fazla tüketildiğinde zehirlenmeye sebep olan, krem, koku ve ayakkabı boyası yapımında kullanılan acımtırak, keskin kokulu meyvesi

ACI BADEM KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER

- acı badem kurabiyesi

0
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN