Akronim ne demek, TDK'ya göre Akronim kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Karşımıza çıkan bazı kelimelerin anlamlarını Türk Dil Kurumunun sözlüğünden araştırırız. Akronim sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Akronim ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Akronim kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Akronim ne demek, TDK'ya göre Akronim kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük konuşma rutinlerimizde anlamını bilmediğimiz birçok Türkçe kelime kullanıyoruz. Hayatımızda sürekli olarak kullandığımız ancak gerçek anlamını bilmediğimiz Türkçe kelimeler, merak ediliyor. Akronim ne demek? Akronim TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte herkes tarafından merak edilen kelimenin anlamı….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi akronim kelimesi. Peki akronim ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre akronim nedir, akronim kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

AKRONİM NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Akronim kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Akronim kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre akronim kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Kısma ad

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡