Alicenap ne demek, TDK'ya göre Alicenap kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Çok zengin bir dil olan Türkçe'mizde anlamını bilmediğimiz bir çok kelime bulunmaktadır. Alicenap az da olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Alicenap ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Alicenap kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Alicenap ne demek, TDK'ya göre Alicenap kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Kendimizi ifade etmemize olanak sağlayan kelimelerin bazılarının anlamlarını bilmeyiz. Bu nedenle beynimizi kurcalayan soruların cevaplarını araştırmaya koyuluruz. Peki Alicenap ne demek? Alicenap TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte detaylar..

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi alicenap kelimesi. Peki alicenap ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre alicenap nedir, alicenap kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

ALİCENAP NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Alicenap kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Alicenap kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre alicenap kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Cömert
- Onurlu, şerefli
- Onurlu, şerefli bir biçimde

ALİCENAP CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Senin annen mert, doğru ve alicenap bir kadındır.
- Başkalarını tesir altında bırakması, zamanında alicenap davranması onun hakikaten kuvvetli bir kadın olduğunu ispat etmektedir.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡