Anakronik ne demek, TDK'ya göre Anakronik kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük hayatımızda duyduğumuz kelimelerin manasını merak ederiz. Anakronik duyduğumuz bu kelimelerdendir. Anakronik ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Anakronik kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi hazırladık.

Anakronik ne demek, TDK'ya göre Anakronik kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Çok zengin bir dil olan Türkçe'mizde bir çok kelimenin anlamı herkes tarafından bilenemeyebilir. Anakronik ne demek? Anakronik TDK sözlük anlamı ne demektir? Detayları sizin için inceledik…

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi anakronik kelimesi. Peki anakronik ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anakronik nedir, anakronik kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

ANAKRONİK NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Anakronik kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Anakronik kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre anakronik kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Çağı geçmiş, çağa uymaz, eskimiş
- Tarihlendirmede yanılgı içinde bulunan

ANAKRONİK CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Diplomasi bu gülünç duruma neden düşmüştür? Çünkü o, bu devrin göreneklerine ve geleneklerine saplanıp kalmış anakronik bir müessesedir.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡