Anne ve Babalara Çocuk Eğitimi

Millî Eğitim Bakanlığı 'Hayat Boyu Eğitim' genel müdürlüğünün anne babalara yönelik kursları Pendik’te planlandı.

Anne ve Babalara Çocuk Eğitimi

Millî Eğitim Bakanlığı  'Hayat Boyu Eğitim' genel müdürlüğünün anne babalara yönelik kursları Pendik’te planlandı.

Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Coşkun OTLUOĞLU ve Halk Eğitim Müdürü Mehmet MALIÇOK Bölge Gündem gazetesine konuşarak konuyla ilgili bilgi verdiler.

Şube Müdürü Otluoğu, Eğitimlerin, 0-18 Yaş Aile Eğitimi Kurs Program, 0-3,3-6(erken çocukluk),7-11( okul çağı) ve 12-18(ergenlik) dönemlerini kapsayan bölümler halinde olduğunu ve her bir yaş aralığı 14 hafta olarak düzenlendiğini belirtti.

Anne, babalık becerileri doğuştan gelen değil sonradan öğrenilen beceriler olduğunun altını çizen Şube Müdürü Otluoğlu, Bu nedenle, amaç hem bireysel gelişme sorumluluğunun hem de anne-baba olmanın gereği, bu becerileri kazanarak aile içi ilişkiler kalitesine değer katmak olduğunu söyledi.

Pendik Halk Eğitim Müdürü Mehmet MALIÇOK da kurs hakkında açıklama yaparak anne ve babaları kurslara davet ederek şöyle konuştu: “Bu hassasiyet göz önüne alınarak 0-18 yaş arası sahibi anne-babalar, bebek bekleyen anneler, çocuk sahibi olmayı düşünen ve çocukların bakımı ile sorumlu olan yetişkinler için hazırlanmış olan 0-18 yaş Aile Eğitimi Kurs Programı; bu temel düşünceden hareketle oluşturulmuştur. 0-18 Yaş Aile Eğitimi Kurs Programı ; 0-3,3-6(erken çocukluk),7-11( okul çağı) ve 12-18(ergenlik) dönemlerini kapsayan bölümler halindedir ve her bir yaş aralığı 14 hafta olarak düzenlenmiştir. 0-3, 3-6 yaş aile eğitim kurs programında anne-babaların yüz yüze eğitimi 4 ders saati, anne-babaların etkinlikliği uygulama eğitimi süresi 11 ders saatidir. 7-11, 12-18 yaş aile eğitimi kurs programlarında ise anne-baba eğitimi 5 ders saatidir.

Bilimsel yaklaşımla ve program geliştirme ilkelerine dayalı olarak hazırlanmış olan program, tüm ülke düzeyinde , özellikle sosyo-ekonomik ve kültürel açıdan olumsuz koşullarda yaşayan bölgelerdeki anne-babaların “anne-babalık becerileri”ni geliştirerek aile içi ilişki kalitesini arttırmak ve bu yolla çocuk ve ergenlerin kişisel gelişimlerine uygun ortamlar sağlamak amacına hizmet edecektir.”

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡