Antalya belediye meclisi karıştı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde birbirlerine ağır hakaret ve küfür eden 2 CHP'li üye, toplantıda kavga etti.

Antalya belediye meclisi karıştı

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, 2015 yılı faaliyet raporu oylaması için Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Konferans Salonu"nda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce Halil Öztürk, Muhammet Ural, Ertürk Yazar ve Mehmet Cengiz Büyükgebiz"in aday olarak belirlendiği divan katipliği üyelerinin seçimi yapıldı. Gizli oylama usulü ile yapılan seçimde Halil Öztürk, Muhammet Ural divan katibi üyesi olarak belirlendi. Ayrıca Ahmet Büyükakça ile Mesut Kocagöz de başkan vekilliğine seçildi. Parti grubunun aldığı karar üzerine CHP Grup Sözcülüğü"ne Ruhi Beşiktaş yerine Cansel Tuncer seçildi.

Antalya belediye meclisinde CHP"liler kavga etti VİDEO

2 CHP"Lİ BİRBİRİNE GİRDİ

Mecliste komisyon seçimleri için meclis üyelerinden isimlerin belirlenmesi istendi. AK Parti"den Can Kasapoğlu, Esat Göyük, Kerim Başkaptan, Cenk Halil Bayaz, Hasan Ali İrban"ın aday olduğu komisyona CHP"den 2 yerine Erkan Demirci, Recep Tokgöz ve Zafer Yörük"den oluşan 3 isim ortaya çıkınca Zafer Yörük"ün dışarıdan aday gösterilmesine tepki gösteren CHP"li Reşat Oktay, gruptaki meclis üyelerine seslenerek hepsini istifaya çağırdı.

Oktay"ın çağrısına tepki gösteren CHP"li Erol Özkarabekir ile ikili arasında tartışma yaşandı.

 

"SEN ÖNCE CHP"Lİ OL FAŞİST"

Özkarabekir, oturduğu yerden Oktay"a "Sen kimsin de CHP grubunu geri çekiyorsun. Sen önce CHP"li ol, CHP"li misin ki konuşuyorsun, Pis faşist p... Biz bu davada bedel ödedik" dedi. Tartışmanın büyümesi üzerine Oktay, ceketini çıkarıp yere fırlattı ve Özkarabekir"in üzerine yürüdü.

 

KÜFÜRLER HAVADA UÇUŞTU

Tartışma sırasında "Hırsız, şerefsiz, inek, i.., p…" gibi ağır küfürler havada uçuşurken, güvenlik görevlileri kızgın meclis üyelerini ayırmakta yetersiz kaldı. İki meclis üyesinin yumruklaşmasına, diğer meclis üyeleri engel oldu. Yaşanan gerilim üzerine Menderes Türel meclise ara verdi. Gerilim, Özkarabekir"in "Ben sana dışarıda göstereceğim" sözleri üzerine yeniden alevlendi.

SALONDAN ÇIKARILDILAR

Menderes Türel, "Sizleri meclis salonundan dışarı çıkartmak zorunda kalacağım" uyarısında bulunurken, yaşanan gerilim CHP"li meclis üyelerinin kavga eden iki ismin kollarına girerek meclis salonundan çıkartmasıyla ancak sona erdi. Birçok meclis üyesi de kavga sonrası toplantıdan ayrıldı. 2015 yılı denetim komisyonu raporu ve faaliyet raporu gibi kritik gündem maddelerinin tartışıldığı meclis toplantısında kavga nedeniyle katılım kısıtlı kaldı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡