AÖL Ek Sınav Yapılacak Mı 2017, Sınav Tarihleri Ne Zaman?

ÖSYS yerleştirmesi ile bir üniversiteye kayıt yapma hakkına sahip olan adaylar gözlerini MEB'ten gelecek karara çevirdi. MEB açıklama yaptı mı? Ek sınav tarihleri ne zaman? Tüm sorularınızın cevabı burada

AÖL Ek Sınav Yapılacak Mı 2017, Sınav Tarihleri Ne Zaman?

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EK SINAVI:

EK SINAV TARİHLERİ: 14-15 Ekim 2017 (Sınav 3 Oturum şeklinde yapılacaktır.)

MÜRACAAT TARİHLERİ: 02-05 Ekim 2017

SINAV ÜCRETİ: 30 TL

SINAVA KATILIM ŞARTI: Toplam dönemi 8 (Sekiz) Dönem ve üzeri olan öğrenciler katılabilecek 

ek sınav

. ÖSYS yerleştirmesi ile bir üniversiteye kayıt yapma hakkına sahip olan adaylar,

AÖL'de bazı derslerden mezun olamadıkları için ek sınav beklentisine girdi. İşte, adayların bu sorunuyla ilgili ÖSYM'nin yayımlamış olduğu açıklama;

"Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme, tek ders yada ek sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2017 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır." 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilere kısa bir süre içerisinde ek sınav duyurusu yapacağı düşünülmektedir. 

Ancak henüz Ek sınav tarihleriyle ilgili MEB’ten resmi bir açıklama gelmiş değil. Hatta bir çok yer Ek sınavın olmayacağından bahsediyor. Ama MEB üniversiteyi kazanan öğrencilerin kayıt yapabilmesi için mezun olabilir yazının düzenleneceğini açıkladı. MEB’in resmi sayfasında yayınlanan duyuruda öğrencilerin ek sınava girdikten sonra mezun olabileceği ibaresi geçmektedir. Bu da bize ek sınavın yapılacağını gösterir. Çünkü Ek sınavı yapılmayacak olsa en başta mezun olabilirlik yazısının düzenlenmesini yapmazlardı.

Ayrıca MEB’in de bildiği gibi üniversiteler diplomaları Aralık ayının sonuna kadar istiyor. Bu da diplomalarınızı bu tarihten önce size teslim etmeleri gerektiği anlamına gelir. Ek sınavların tarihleri henüz netleşmedi ancak Kasım ayına kadar sınavların devam ettirildiğini söyleyebiliriz.

Ayrıca unutmayınız ki Ek sınav MEB tarafından mezuniyetine az kalmış öğrenciler için tanınan bir hak. MEB öğrencilerin talebi doğrultusunda bu sınavı yılda bir kaç kez yapıyor. Bildiğiniz gibi mezun olamayan açık lise öğrencilerinin katıldığı bu sınav için katılım şartları var. Bunlarda hemen hemen her yıl aynı Açık öğretim lisesinde en az 8 dönem okumak ve kredinin 157 ve üstü olması. Ancak MEB bu şartları da gelen yoğun taleb ve istekler doğrultusunda değiştirme inisiyatifine sahip.

İMZA KAMPANYASI BAŞLADI

Konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken 2016 yılında 3 kez AÖL Ek Sınav yapılması, bu yıl da AÖL Ek Sınav yapılacağı ihtimalini kuvvetlendiriyor. AÖL Ek Sınav isteyen öğrenciler kendi aralarında bir imza kampanyası oluşturdular. İmza Kampanyası ile birlikte sesleri daha çok duyulacak ve böylece beklenen açıklama gelecektir. Oluşturulan İmza Kampanyasında ''25 kredim kaldı ve açık öğretim lisesinde benim gibi üniversiteyi kazanıp geçici kaydını yaptıran çok ve mağdur olduğumuzu hiç kimse anlamıyor sesimizi duysunlar artık.  Ek sınavı bir an önce yapılsın ve endişemiz son bulsun.'' notu düşüldü. İMZA KAMPANYASI İMZALA Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı programına kayıtlı olup toplam dönemi 8 ve üzeri olan, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı sonu itibariyle öğrencilik durumu aktif, donuk veya silik olan öğrenciler, Açık öğretim Lisesi için mezuniyetine en fazla 35 kredi kalan, Mesleki Açık Öğretim Lisesi için ise mezuniyetine en fazla 44 kredi kalan öğrencilere ek sınav hakkı verilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡