ATM'deki kopya düzeneğini polis fark etti

Erzincan’da bir bankanın ATM cihazına dolandırıcılar tarafından kurulan düzenek polis sayesinde ortaya çıktı.

ATM'deki kopya düzeneğini polis fark etti

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar sonucunda, il merkezinde bulunan bir ATM/BTM cihazı kontrol edildiğinde kart giriş bölümünde kopyalama aparatı, para çıkış haznesinin üst kısmında da şifre giriş işlemini kayda alabilecek şekilde ve açıda kamera düzeneği yerleştirildiği tespit edildi.

GEREKLİ MÜDAHALE YAPILDI

Konu ile ilgili vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirler alınarak emniyet güçlerince zamanında gerekli müdahale yapılıp herhangi bir mağduriyetin oluşması önlendi. Ayrıca düzeneği yerleştiren şahıs ve şahısların tespiti ve yakalanması için de ayrıca çalışmalar başlatıldı.

"CİHAZLARI KONTROL EDİN" UYARISI

Emniyet ekipleri tarafından bu tarz durumlarda herhangi bir sorun yaşanmaması için vatandaşların işlem yapacakları ATM/BTM cihazının bölümlerini kontrol etmeleri, herhangi bir şüpheli durum görmeleri halinde Emniyet Birimlerine bilgi vermeleri istendi.

ŞİFRE GİRERKEN ELİNİZLE KAPATIN

Ayrıca bu tip olaylarda yerleştirilen düzeneklerin fark edilmesi uzmanlık gerektirebileceğinden vatandaşların her ihtimale karşı şifre giriş esnasında ATM/BTM cihazının herhangi bir yerinde kamera olma olasılığına karşı elleriyle kapatarak hiçbir açıdan görülmeyecek şekilde şifre girmelerinin mağdur olmamaları açısından bir tedbir olabileceği belirtildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN