Avrupa Birliği HDP için olağanüstü toplanıyor

HDP'li vekillerin tutuklanması üzerine AB ülkeleri alarma geçti.

Avrupa Birliği HDP için olağanüstü toplanıyor

Dokunulmazlıkları kaldırıldıktan sonra savcıların çağrılarına uymadıkları için zorla ifade vermeye götürülen HDP"liler için AB Büyükelçileri olağanüstü toplandı.

AB: ENDİŞELİYİZ

HDP"liler gözaltına alınınca adeta etekleri tutuşan batı ülkeleri, birbiri ardına mesaj yayınladı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini"nin, AB ülkelerinin büyükelçilerini Ankara"da olağanüstü toplantıya çağırırken, Mogherini Twitter"da “Demirtaş ve diğer vekillerin gözaltına alınması nedeniyle son derece endişeliyim” diye yazdı.

BÜYÜKELÇİLİKLERİ OLAĞANÜSTÜ TOPLADILAR

AB ülkeleri, kendi topraklarındaki Türk büyükelçilerini çağırarak izahat isteme kararı alırken, bunu ilk uygulayan ülke ise Almanya oldu. Berlin"de Türk maslahatgüzarı, Alman dışişlerine çağırıldı. Belçika, İsveç, Danimarka ve Norveç"te de aynı işlem uygulandı.

""TÜRKİYE"DE YAŞANANLAR BENİ ŞAŞIRTIYOR""

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ise “Hükümetin eylemleri, sürdürülebilir AB-Türkiye ilişkilerinin temeli ile Türk hükümetinin demokratik değerler ve Avrupa hedefinine olan bağlığını tartışma konusu yapıyor” ifadesini kullandı. Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck"un “Türkiye"de yaşananlar beni şaşırtıyor” dediği dakikalarda Alman bakanlardan Maria Böhmer de HDP Meclis grubunu ziyaret etti.

YİNE KAYGI

"Kaygılıyız" kervanına ABD de katılmakta gecikmedi. ABD"nin Ankara Büyükelçiliği ise ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tom Malinowski"nin İngilizce attığı tweet"in Türkçe tercümesiyle yayınladığı mesajda, “Türk hükümetinin HDP liderlerini ve diğer vekilleri tutuklayıp, internete erişimi engellemesi dost ve müttefik olarak bizi derinden rahatsız etti” ifadesini kullandı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡