Bakan Işık: Olası Erken Seçimde AK Parti tek başına iktidar

AKP’nin 79’ncu İl Danışma Meclisin'de konuşma yapan Bakan Fikri Işık: "İnanıyorum ki erken seçim olursa AKP tek başına iktidara gelecek çoğunluğu elde edecektir" dedi.

Bakan Işık: Olası Erken Seçimde AK Parti tek başına iktidar
AKP’nin 79’ncu İl Danışma Meclisin'de konuşma yapan Bakan Fikri Işık: "İnanıyorum ki erken seçim olursa AKP tek başına iktidara gelecek çoğunluğu elde edecektir" dedi.

Danışmanın yapıldığı Antikkapı Restoran’ın girişinde yoğun geniş güvenlik önemleri alındı. Yaklaşık 30 polisin görevli olunduğu danışmada içeri giren herkes tek tek arandı.Danışmaya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Cemalettin Kaflı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, AK Parti eski İl Başkanı Mahmut Civelek, belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti teşkilat katılım gösterdi.

BURUK SEÇİM OLDU

Danışmanın açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan yaptı. Ceyhan bugün danışmaya gelen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. 7 Haziran seçimleri üzerinden 50 gün geçtiğini vurgulayan Ceyhan, “Çok güzel çalışmalara imza attık. Hem ana kademe, hem gençlik, hem kadın kollarımız her birimiz gayret gösterdik. Bu bağlamda Türkiye’de yüzde 41 oy aldık ama hüzünlü ve buruk seçim oldu. Başbakanımızı bizi Ankara’ya çağırdı ve istişareler yaptık. Milletimiz bize ne dedi? Kocaeli bize ne dedi? Bunu masaya yatırdık. Biz Kocaeli ‘de 5 puan kaybettik bunun nedeni ne dedik?” ifadelerini kullandı.

ADIMLARIMIZI PLANLADIK

‘Kocaeli teşkilatının birlik ve beraberliğini bu seçimde aldık ‘ diyen Ceyhan, “Bu gayret yetmez. Milletimizin bize ne demek istediğini nerde eksiğimiz olduğunu özgüven içinde değerlendirdik. Önümüzde erken seçim veya koalisyon ne olursa Kocaeli teşkilatı olarak önümüzde ki zamanlarda atacak adımlarımızı plandık.

ERKEN SEÇİME GİDECEĞİZ

Ceyhan şöyle konuştu: “Birileri kaos senaryoları üretmeye çalışıyor. Seçim döneminde barış güvercini uçuranlar, bağlama çalanlar seçim sonrası ellerine bağlama yerine silah alıyorlar. 13 yıldır millet için çalışıyoruz, gece gündüz çalışıyoruz. Suruç’ta yaralanan bir arkadaşımızı tedavi ettirdik. Bizim bir duruşumuz var bir kişi devletine silah atıyorsa, veya karşı geliyorsa karşısında dururuz. Koalisyon görüşmeleri devam ediyor. Muhalefet yan çizecek ve biz erken seçime gideceğiz. Yarın seçim olacakmış gibi bir ve beraber olarak sandık önümüze ne zaman gelecekse seçim için hazırlanıyoruz” dedi.

ÇER ÇÖPLE İŞİMİZ YOK

Ardından konuşan Karaosmanoğlu, “Çer çöple uğraşmaya gerek yok, hizmet etmeye geldik. Seçim öncesinde de sonrasında da her zaman milletimizin yanında yer aldık” dedi. Sözlerinin devamında Karaosmanoğlu şöyle konuştu: “Hizmette büyük sorunumuz yok, yaptıkça yenisi gelecek. Vatandaşımız artık bunu normal sıradan bir şey olarak görüyor. Zaten AK Parti döneminde bu yapılıyor. Bunun yanında insanımıza dokunmak, bire bir ilgilenmemiz asıl bize insan kazandıracak. Sizler ilgileneceksiniz, yeri gelirse bize görev düşecek. Bu insanlar bizim insanımız. Gençliğimizin eğitimine bire bir önem verdim. Gençlik kampları siyasi anlamda değil, ışığı görür doğruyu bulur diye önemsiyorum”.

TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

Bakan Işık şöyle konuştu: “7 Haziran seçim sonuçlarını fırsat bilerek Türkiye’yi terör yoluyla dize getirmeye çalışıyorlar. Türkiye çok uzun yıllardır terör ile mücadele eden bir ülke. Onun için Türkiye açısından ha DEAŞ, PKK, ha sol, paralel yapı olmuş bizim için hiç fark etmez. Biz terörün her türlüsüne karşıyız. Dini ve etnik kökenimizi kullanarak yapılan teröre geçmiş tecrübemizle daha hassasiyetli dururuz. Demokrasi zor bir rejim ama terör ile mücadelenin en etkili yöntemi demokrasidir. Biz AKP ile birlikte terör ile sonuna kadar devam edeceğiz. En küçük bir ayrışmaya müsaade etmeyeceğiz. Demokrasi standartlarımızı yükseltmek için elimizden geleni yapacağız.”

TÜRKİYE GERİ YILLARA DÖNMESİN

Diyarbakır’da yine İŞİD ile uzaktan yakından alakası olmayan bir genç geliyor. HDP mitingine bomba bırakıyor. Suruç’ta bir tek HDP’li o anda bina bahçesinde bulunmuyor. Biz bunları çok iyi biliyoruz. Suruç’ta daha önce çok gittim. Orada 300 genç toplanacak da tek bir HDP’li bunların yanına gitmeyecek. Bir canlı bomba 32 can aldı. Olaydan saatler sonra canlı bomba olanın kimliği önce PKK’nın ajansında yayınlanıyor sonra polise bırakılıyor. Ya PKK ve İŞİD birlikte hareket ediyor ya bunlara hükmeden üst akıl Tükiye’ye karşı yönlendiriyor. Türkiye boşu boşuna kaybettiği yıllara geri dönmesin diye maalesef bazıları tarafından zaaf olarak algıladı.”

LİDERLİK BAĞLAMA ÇALMAKLA OLMAZ

“7 Haziran sonunda ortaya çıkan tabloyu en yanlış okuyan parti HDP oldu. Eğer doğru okusaydı PKK’ya silah bırakma çağrısında bulunurdu. Elde silah, dilde demokrasi söylemi olmaz. Ya silahtan vazgeçeceksin ya demokrasiden HDP’nin yapması gereken budur. Millete gerçek yüzünü gösterecek. Liderlik öyle parlatma ve cilayla olmaz. Liderlik eline bağlama alıp türkü çalmak değil, liderlik ülke ve memleket için risk almaktır. Türkiye gücünü göstermesini bilir. Ey Demirtaş sana düşen PKK’ya silah bırakma çağrısı yapmak. Bunun gereğini yerine getirmedikten sonra Türkiye’de senin siyaset yapman her geçen gün zor”.

KOALİSYONU ZORLAYACAĞIZ

CHP ile koalisyon görüşmelerinin başladığına dikkat çeken Bakan Işık, “Olumlu sonuçlar çıkarsa hükümet kurulur ama olmazsa Türkiye erken seçime gider. Biz koalisyonu zorlayacağız ama olmazsa el ele erken seçime gideceğiz. Ama inanıyorum ki erken seçim olursa AKP tek başına iktidara gelecek çoğunluğu elde edecektir. Başarıyı çeken teşkilatlar yine Kocaeli teşkilatları olacak” dedi. Bakan Işık‘ın konuşmasının ardından 79’uncu il danışma meclisi basına kapalı olarak soru cevap ve teşkilat istişaresi ile devam etti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡