Belediyeden Nasıl Yardım Parası Alabilirim | Fakirlik Maaşı Nedir

Devlet, yardıma muhtaç vatandaşlara Belediyeler ve Kaymakamlar vasıtasıyla yardım etmekte. Peki Devletten yardım parası nasıl alınır, kimler bu yardımdan yararlanabilir? Yardım parası almak için ne yapmalıyım? Tüm detaylar burada.

Belediyeden Nasıl Yardım Parası Alabilirim | Fakirlik Maaşı Nedir

Devlet durumu olmayan kişilere (muhtaç) yardım etmektedir. Bu yardımı alabilmek belli başlı şart vardır. Öncelikle kaymakamlık birimlerinde bulunan sosyal yardımlaşma bölümlere başvurarak gelir tespiti yaptırmanız gereklidir. Devletten maddi yardım alabilmek sadece bu şartlar yetmiyor. Aşağıda bu konuya ilişkin bilgiler vereceğiz. Bu yardımı devletin resmi kurumu Vakıflar Genel Müdürlüğü yapmaktadır. Bu kurum Başbakanlık bünyesinde hizmet vermektedir. Şimdi gelelim devletten yardım almak için ne yapmak gerektiğine…

Devlet yardımları fazladır. Belediyelerin kendi yaptığı yardımlar, kaymakamlıkların yaptıklar diye sıralayabiliriz. Belediyeler muhtaç ailelere kömür, gıda, giyim ve benzeri yardımları yapmaktadır. Aynı şekilde kaymakamlıkta bu tarz yardımlar yapmaktadır. Fakat burada anlatılan konu maddi yardım üzerinedir. Maddi yardım olarak maaş bağlanmasıdır.

Belediyeden Nasıl Yardım Parası Alabilirim | Fakirlik Maaşı Nedir

Kısaca bu yardımdan bahsedersek ;

– Annesi veya babası olmayan vatandaşlar,

– Engelli oranı %40 üzerinde olan vatandaşlar,

– Sosyal güvencesi olmayan, (SKK – Bağkuru olmayan vatandaşlar)

– Üstünde kayıtlı mal olmaması veya olması durumunda kira geliri asgari ücretin 1/3’ü geçmemesi ( Bu rakam yaklaşık 556,11 TL’yi geçmemesidir. Kira geliri aylık olarak 556,11 TL’den az olması diyebiliriz.)

Sizlerde yukarı şartlara sahipseniz bu maaşı düzenli olarak alabilirsiniz. Fakat son çıkan haberlere göre;

Devletten fakirlik maaşı alıyor. Bu ailede çalışamayan kaç kişi varsa onlara iş kur üzerinden iş teklifi sunuyor. Toplamda 3 kez sunulan iş teklifini kişi ret ederse, maaşı (muhtaçlık aylığı) kesiliyor. Burada devlet hem sosyal düzeni dengelemeye çalışıyor. Hemde işsiz gezen kişilere iş veriyor. Yine de çalışmamakta ısrar ederse kişi/kişiler devletten maddi yardım aylığı komple kesiliyor.

Yardım vermek isteyen ziyaretçilerimiz için bulunduğu bölgede kaymakamlıklara giderek yardıma muhtaç aileler ile irtibata geçebilir. Lütfen buradan gerçek veya yalan yardım taleplerinizi iletmeyiniz. Bu tür talepler kesinlikle yayına alınmamaktadır. Ayrıca yardıma muhtaç ailelerimiz için bulduğu bölgelerde kaymakamlıkların ilgili birimlere isimlerini yazdırılmaları rica olunur.

SOSYAL YARDIMLAR 50.8 MİLYARA ULAŞACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçesi üzerinde konuşurken sosyal yardım politikasına ilişkin bilgi verdi. 2003 yılında sadece 4 alanda verilen sosyal yardımların 2016 itibarıyla 39’a çıkarıldığını belirten Kaya, “Sosyal yardımlardan faydalanacakların belirlenmesinde esas alınan ‘sosyal güvenceye sahip olmama’ kriterini, hayatın gerçeklerine göre değiştirdik ve böylece yardımlardan daha fazla vatandaşımızın faydalanmasına imkân sağladık” dedi.

Sosyal yardımlardan faydalananların 2.4 milyonunun eğitim yardımı alan çocuklar olduğunu kaydeden Kaya, eşi vefat etmiş yaklaşık 278 bin kadına, 75 bin muhtaç asker ailesine, yaklaşık 8 bin muhtaç asker çocuğuna, 56 bin yetim ve öksüz çocuğa düzenli nakdî yardım yaptıklarını anlattı.

15 YILDA 235 MİLYAR LİRA

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre bakanlık yetkilileri, 2003 yılından bu yana toplumun çeşitli kesimlerine değişik kalemler altında yapılan sosyal yardımların toplam 235 milyar liraya ulaştığını belirtti. 2018 yılında tüm bakanlıklar kanalıyla yapılacak sosyal yardımlar ise 50.8 milyar liraya ulaşacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡