Billboard Haberine Pendik Saadet'ten Açıklama

7 Haziran seçimlerine az bir süre kala partiler seçim kampanyası süreci içerisinde Pendik belediyesine ait billboardların kiralanması için (....)

Billboard Haberine Pendik Saadet'ten Açıklama

7 Haziran seçimlerine az bir süre kala partiler seçim kampanyası süreci içerisinde Pendik belediyesine ait billboardların kiralanması için ilçe seçim kurulunda partiler arasında yapılan kura çekiminde CHP seçim ilan billboardlarını kullanmayacağını ve tüm haklarını Saadet Partisine devrettiğini belirtmişti. Saadet Partisi de buna istinaden  ilçe başkanı    Mahmut kılıç imzasıyla ilçe seçim kuruluna müracaat ederek CHP reklam haklarını kullanmak için müracaat etmişti.

Bu durum yerel ve ulusal basında haber olarak büyük yankı bulmuştu  yerel ve ulusal basına çıkan haberler üzerine Saadet Partisi Pendik ilçe başkanlığı başkan Mahmut kılıç imzasıyla kamu oyuna duyuru niteliğinde bir basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklama ;

"Ülkemiz önemli bir seçim arifesindedir.

Uzun dönemdir yaşanan "tek partili demokrasi" (!) anlayışının hâkim olduğu ülkemizde, milletimizin siyasete ve siyasetçiye iyi gözle bakmadığı bir atmosferde seçimlere gidiyoruz. Seçimlerde teşkilat gücü çalışmalarından ziyade orantısız ekonomik güç kullanan ve iktidar nimetlerini kendinden olmayanı yok etmeye odaklamış bir zihniyet ile mücadele etmekteyiz. Saadet Partisi olarak seçimle ilgili tüm giderlerini gönüllülerinin verdiği katkılar ve çok kısıtlı ekonomik imkânlar ile arkasına devletin ve yerel yönetimlerin her türlü imkânlarını alan, kendinden başkasını, özellikle de partimizi adeta her platformda yok etme derdine düşen iktidara karşı, hak bildiğimiz davamızı daha ilerilere götürmek için var gücümüz ile çalışıyoruz.

Seçim kanunun verdiği yetki ve izinler doğrultusunda partimizi tanıtma ve büyültmenin gayretindeyiz. Hamdolsun seçmenden gördüğümüz olumlu tepkiler, ilçemizin dört bir yanında kurulan stantlara gelen ziyaretçilerimizin ilgisi ve maddi manevi destekleri bizi daha da güçlü kılmaktadır. Bu maksatla gönüldaşlarımızın adeta, dişinden tırnağından artırarak sağladığı ekonomik desteği en iyi ve en doğru şekilde kullanmak boynumuzun borcudur.

İlçe Seçim kurulunun siyasi partilere verdiği haklar ve aldığı kararlar neticesinde belediye billboardlarına reklâm çalışması yapmayı istedik. Bu vesile ile Seçim Kuruluna gerekli dilekçemizi vererek bu konuda talepkar olduk. İlçe seçim kurulunda çekilen kuralar sonucu, seçime son 4 gün kala Saadet Partimizin Belediye Billboardlarına ücreti mukabil, reklâm yapmasına izin verildi. Belediye ile yapılan görüşmeler sonucu, söz konusu billboardların reklâm bedellerinin 1 haftalık olarak hesaplandığı, bize 4 gün kiralansa bile 7 günlük reklâm bedeli ücreti vermemiz gerektiği ve bu konuda belediye meclis kararı olduğu bildirildi.

Teşkilat mensuplarımızın verdiği ekonomik desteğin en doğru şekilde kullanılması adına duruma itiraz ettik. Ya 4 günlük para vermeliyiz ya da “7 günlük ücret ödeyeceksek 7 gün kullanmalıyız” dedik. Belediye yetkilileri, bunun mümkün olmadığını, zaten bizden önceki 4 günün Cumhuriyet Halk Partisine rezerve edildiğini belirttiler. Bir haftalık kullanmak için Cumhuriyet Halk Partisi ile görüşülmesi, onların bu alanları kullanmaması durumunda bunun mümkün olabileceğini aktardılar. Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri ile temasa geçerek bu alanlar ile ilgili tasarruf durumlarını ve kendilerinden de partimiz gibi 4 güne karşılık 1 haftalık ücret talep edilip edilmediğini sorduk. Kendilerinin bu alanları kullanmayı düşünmediklerini her türlü sorumlulukları Saadet Partisine ait olmak üzere bu alanları kullanabileceğimizi söyleyince, Parti yetkilimiz seçim kurulu müdiresini arayarak durumdan haber etti. İlçe seçim kurulu müdiresi bu durumda seçim kurulu ile ilgili herhangi bir engel olmadığını ilgili kuruma yani Pendik Belediyesine bu durumun bildirmesini istedi. Saadet Partisi bu durumu yazılı dilekçe ve sözlü olarak Pendik Belediyesi yetkililerine bildirince Pendik Belediyesi yetkilileri, seçim kurulu konu ile ilgili karar almadan 1 Hafta fiyatına 4 günden fazla reklâm alanını tahsis edemeyeceği konusunda ısrar etti. Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu 29 Mayıs 2015 Cuma günü saat 09.00’da konu ile ilgili toplanarak oy çokluğuyla Saadet Partisinin billboardları kullanacağına karar verdi. Bunun üzerine Saadet Partimiz reklâm bedelini Pendik Belediyesine yatırıp akabinde de bir firma ile anlaşarak reklâmlarını baskıya verdi. Aynı günün akşamı yani 29 Mayıs 2015 Cuma günü saat 21.30’da ilçe SKM Başkanlığımız İlçe Seçim Kurulundan aranarak sabah alınan kararın İl Seçim Kurulu tarafından iptal edildiğini bildirmiştir. İlçe Seçim Kurulu 30 Mayıs Cumartesi saat 9.00’da toplanarak 30–31 Mayıs 2015 tarihlerini ve daha önce kura ile tarafımıza verilen 3–4–5–6 Haziran tarihlerini Saadet partisinin kullanabileceğini ve ara tarih olan 1 ve 2 Haziran tarihlerini iktidar partisine tahsis etmiştir. Seçim kurulunun kararında açıkça bir gün önce saat 18.00’de teslim edilmesi gereken alan tarafımıza 16 saat sonra kullanabileceğimiz tebliğ edilmiştir. Ve bu saatte yaklaşık 1000m2 baskı yapılmasının mümkün olmadığı göz önünde bulundurulursa alanın kullanımının imkânsız olduğu aşikârdır. Bu durumda 1 hafta aynı reklâmı kullanabilecekken 2 kez baskı maliyeti ortaya çıkmakta ve partimiz ekonomik anlamda da mağdur edilmek istenmektedir.

Bu süreçte Saadet Partisinin İlçe Seçim Kuruluna vermiş olduğu dilekçenin resmi, bazı yerel medyada çarpıtılmaya çalışılan haber metni ile birlikte yayınlandı. Seçim kuruluna verilen dilekçenin basına veya başka yerlere dağıtılması hangi hak ve yetkiye dayanılarak yapılmıştır.

Kendi partileri dışındaki tüm siyasileri ötekileştiren, toplumu her fırsatta kamplaştıran, kendinden olmayana yaşama hakkı tanımayan bir zihniyetten ancak bu beklenebilirdi zaten. Seçim yasaklarına rağmen seçim büroları haricinde tüm direkleri, meydanları, yolları görsel propaganda aracı olarak kullanan, kendi uygulamalarında kanun tanımayan, hatta kendini kanunların da üzerinde gören bir anlayış, mutlaka böylesi bir durumdan rahatsız olur, buna engel olmak için elinden geleni yapardı zaten. İyi de, Saadet Partisinin; kanunlar ve aldığı izinler ile z gelir. Yoksa kanun AKP’yi partiler üstü mü görüyor?

Ve Yavuz Hırsız ev sahibini bastırıyor!

Aziz Milletimiz, bugün yaşadığımız bu hukuk dışı olay, yerel ve ulusal medya tarafından da takip edilir hale gelmiştir.

Fakat bize ulaşan bilgilere göre özellikle iktidar yanlısı yayın yapmayı ilke edinen bazı yayın organlarında, olay alakası olmayan örneklemeler ile farklı yerlere çekilmeye çalışılmaktadır. Yaşanılan bu adaletsizliği siyasi polemik konusu yapıp, zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkma formülü uygulanmaya çalışılmaktadırlar. Biz siyaseti temiz ve şeffaf yapma adına, bu tür siyasi polemiklere girmeden, olayın tüm gerçekliğini milletimizle paylaşmayı uygun bulduk.

Olay tamamen yukarıda ayrıntıları ile anlatıldığı şekilde vuku bulmuş, gerekli resmi evraklar basın mensuplarımızla da paylaşılmıştır. Bu konuda ki tüm yasal haklarımız saklı kalmak üzere; Aziz Milletimize arz olunur.

Saygılarımızla."

Mahmut Kılıç

Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanı

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Yılmaz Karaca güven tazeledi, Oğuzhan Bayrak, Genel sekreter oldu
Yılmaz Karaca güven tazeledi, Oğuzhan Bayrak, Genel sekreter oldu
Son dakika! Merkez bankası faizi değiştirmedi!
Son dakika! Merkez bankası faizi değiştirmedi!
Kırıkkale'deki feci kazanın görüntüleri paylaşıldı! Otomobil ile cipin kafa kafaya çarpıştığı kazada, ölü ve yaralılar var!
Kırıkkale'deki feci kazanın görüntüleri paylaşıldı! Otomobil ile cipin kafa kafaya çarpıştığı kazada, ölü ve yaralılar var!
Adliyede büyük randevu! Polat çifti ve Banu Parlak karşı karşıya!
Adliyede büyük randevu! Polat çifti ve Banu Parlak karşı karşıya!
Çok Okunanlar
Safiye Soyman'ın Faik'inden sevenlerine kötü haber!
Safiye Soyman'ın Faik'inden sevenlerine kötü haber!
Gazeteci Ahmet Hakan'dan Murat Türkyılmaz'a övgüler: ''Murat Türkyılmaz'a biraz dikkat edelim''
Gazeteci Ahmet Hakan'dan Murat Türkyılmaz'a övgüler: ''Murat Türkyılmaz'a biraz dikkat edelim''
Son dakika! Katliam gibi tren kazasının duruşmasında karar açıklandı!
Son dakika! Katliam gibi tren kazasının duruşmasında karar açıklandı!
Meteoroloji uyardı! Toz bulutu ne zaman gidecek? Bugün hava nasıl? Bugün yağmur var mı? Perşembe günü hava nasıl?
Meteoroloji uyardı! Toz bulutu ne zaman gidecek? Bugün hava nasıl? Bugün yağmur var mı? Perşembe günü hava nasıl?
Yorumlananlar