Büyük Proje Pendik ve Tuzladan Başlıyor

İstanbul'a iki dev şehir inşaa edilecek. Avrupa yakasındaki planlama Başakşehir ve Arnavutköy'de devam ederken, merkezi Tuzla olan 14 milyon metrekarelik alana da 'Altın Şehir' kurulacak

Büyük Proje Pendik ve Tuzladan Başlıyor

2015'te faaliyete geçen Viaport Marina ile başlayan hareketlilik Tuzla’ya yatırım seferberliğinin önünü açtı. Tersane ve sanayi bölgesinin yanı sıra konut alanlarının da planlı şekilde oluşturulduğu ilçede yer alan askeri bölge yeni kurulacak şehir için hareket noktası olacak. 14 milyon metrekarelik alana ev sahipliği yapan Aydınlı –Şifa ve İçmeler bölgesinde kurulması beklenen yeni şehir için geri sayım devam ediyor. Söz konusu arazinin 10 milyon metrekaresi E-5 karayolunun kuzeyinde yer alıyor. Atıl noktaya gelen askeri tesislerin bulunduğu bölgede şekillenecek olan dev projede alt ve orta gelir grubu başta olmak üzere İstanbul’da konut sahibi olmak isteyenlere hitap edilecek. Proje ile deprem riskiyle karşı karşıya bulunan semtlerdeki yapıların hızlı dönüşümünün de önü açılmış olacak. 
 
ARSALAR DEĞERLENDİ 
Kuzey Marmara Otoyolu projesinin kavşak alanlarının da bulunduğu Tuzla-Tepeören bölgesindeki, halk arasında 'villa imarlı' olarak bilinen düşük emsalli konut arsaları da günden güne değerleniyor. Birkaç yıl öncesine kadar sanayi ve depolama alanlarının merkezi olan Orhanlı ve Aydınlı yeni konut projelerinin üssü haline dönüşüyor. Ortalama arsa fiyatlarının 5 bin lira sınırını geçtiği ilçeden yeni konut sahibi olmak isteyenlerin birçoğu kat mülkiyeti sorunuyla karşılaşmıyor. Ayrıca markalı konut projelerine dönük planlamalar da yatırımcıları cezbediyor. 
 
GAYRİMENKULDE ATAĞA GEÇİYOR 
248 bin nüfuslu Tuzla’nın sanayi ve ticaretin de merkezi olduğuna dikkat çeken Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İdareciler İstanbul’un gümrük, arıtma, tersane ve lojistik gibi yüklerini adeta Tuzla’da bırakmış. Gündüz nüfusu 350 bini bulan ilçemizde beş adet organize sanayi bölgesi var. İş dünyasıyla şehre kimlik katacak projeler geliştiriyoruz. Gayrimenkul yatırımcıları için de cezbedici gelişmeler yaşanıyor. İlçeye yeşil ve mavi dengesini bozmadan ekonomik katkıda bulunacak herkesin yanındayız’’ dedi. 
 
Metroyla değerlenecek 
Aktif olan Kadıköy-Kartal metro hattına 3,5 kilometrelik bir bağlantı ile entegre olacak Kaynarca ve Tuzla istasyonlarının da yer aldığını söyleyen Yazıcı,’’ Tuzla’da toplam 5 istasyon planlandı.  Ayrıca Halkalı-Gebze Marmaray Yüzeysel Metro Hattı'nın Pendik-Gebze kısmında da çalışmalar devam ediyor. Tuzla sınırlarında üç istasyon konumlandırıldı. Ulaşım akslarıyla ilgili projeler tamamlandığında, Tuzla'dan birçok noktaya erişim raylı sistemlerle mümkün olacak.  Tuzla Belediyesi ile Tuzla Marina arasında hizmet verecek olan Havaray Projesi de bu noktada ayrı bir önem taşıyor. Bir taraftan ‘deniz’ denilince Tuzla’nın akla gelmesini istiyoruz, diğer taraftan da bilimin ve ticaretin merkezi olan modern bir şehir olma hedefiyle çalışıyoruz ’’mesajını verdi. 
 
Yatırımcının yeni adresi 
İlçe genelinde 700 kentsel dönüşüm projesinin devam ettiğini açıklayan Yazıcı, bunların bir kısmının 30- 50 dairelik apartman, bir kısmının 100–150 dairelik siteler olduğunu söyledi. Yazıcı Tuzla’nın yatırımcıların yeni adresi olmasında rol alacak projeleri ise şöyle sıraladı: 
* Tuzla’nın ARGE – Teknoloji ve eğitimin üssü olması için somut adımlar atılıyor. 
* Türkiye’nin bir süredir temel bilimleri ihmal ettiğini düşünüyorum. Çok kafa yordum ve neticede kurduğum Temel Bilimler Araştırma Vakfı aracılığı ile bir üniversite kurmaya karar verdim. Spesifik olacak bu üniversitede, üretim – sanayi- kamu işbirliği ile temel bilimleri geliştirmeye dönük bilimsel çalışmalara yer verilecek. Sanayicinin derdine derman olmak istiyoruz. 
* Deniz kıyısında villaların olduğu bölgede imar değişikliğine kesinlikle izin vermiyoruz. Bu da sahil şeridimizi değerli kılıyor. Burası İstanbul’un Bodrum’u olmaya aday bir ilçedir. 
* Bugünlerde hizmete girecek olan 400 yataklı devlet hastanesi bölgede tüm vatandaşlara önemli bir hizmet verecek. 
* 600 milyon dolarlık yatırımla hayat bulan marinamızda, üç bin kişi istihdam edildi. Bu durum gayrimenkul piyasasını satış ve kiralama yönüyle direkt etkiliyor. 
 
TİCARİ DÜŞÜNENLERE FIRSAT KAMPANYASI 
 
1- Hangi projede kaç adet ticari alan var? 
Anadolu Yakası’nda Sancaktepe’de Muhit ve Lavender, Koşuyolu’nda Excellence, Ümraniye’de Şehir Konakları ve Exen İstanbul, Maltepe’de Yeşilmavi, Sultanbeyli’de Gölbahçe Evleri, İlkbahar ve İdilia, Çekmeköy’de Tilia; Avrupa Yakası’nda ise Topkapı Evleri, Kağıthane’de Tempo City, Ispartakule’de Bahçeyaka, Eyüp’te Axis İstanbul Ofis,  Güneşli ’de Corridor ve Mirage, Sultangazi’de Vitrin projelerindeki ticari alanlar kampanyalı fiyatları ile avantaj sağlıyor. 
 
2- Minimum metrekare satış fiyatı nedir? 
17 farklı projede bulunan toplam 321 adet ticari alanın büyüklükleri 11 metrekare ile 2.520 metrekare arasında değişiyor. Ticari alanların fiyatları ise KDV dahil 180 bin liradann başlayan fiyatlarla yatırımcısını bekliyor. Projelerin farklı kampanya ve ödeme seçenekleri bulunuyor. 
 
3- Ödeme seçenekleri nasıl? 
Kampanya kapsamında  yüzde 10 indirim sonrasında 60 ay sıfır faiz ile ödeme imkanı sunuluyor. Lansmanı yeni yapılan Topkapı Evleri ve Tempo City projelerinde ise 36 ay sıfır faiz imkânı sunuluyor. 
 
4- Anahtar teslim olan ticariler var mı? 
İstanbul Anadolu yakasında; İdilia-Sultanbeyli, Tilia-Çekmeköy, Exen İstanbul -Ümraniye Avrupa yakasında ise Corridor-Güneşli, Vitrin- Bağcılar ve Axis İstanbul (Ofisler)-Eyüp projelerinde hemen teslim söz konusu. 
 
Lüks ofis kiraları artıyor
Anadolu yakasında üst fiyat segmentinde metrekare değerlerine göre 28.22 ABD doları, alt fiyat segmentinde ise 18.86 ABD Doları ile en yüksek kira değerine sahip bölge Ataşehir oldu. En düşük kira gelirine sahip bölgelerde ise, üst fiyat segmentinde 11.96 ABD Doları, alt fiyat segmentinde ise 4.26 ABD doları ile Kurtköy öne çıktı. Avrupa yakasında ise Maslak metrekare değerlerine göre 29.93 ABD doları görürken, bölgedeki alt fiyat segmentinde ise 20.48 ABD dolarından kiralama söz konusu.
 
AVRUPA KONUTLARI’NIN ADRESİ ÜMRANİYE
Artaş İnşaat, inşa ettiği Avrupa Konutları projesini ilk kez Anadolu yakasına taşıyacak. Proje 57 bin metrekareye inşaa edilecek.
 
* Ataşehir’deki ofis blokunun dışında Ümraniye’de  ilk kez bir konut projesine imza atacak olan şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, 40 yıllık birikimlerini yeni projelerine yansıtacaklarını söyledi. İşte Çetinsaya’nın ön talep süreci devam eden yeni projeleri Yamanevler’le ilgili açıklamaları: 
* Projemiz Artaş İnşaat'ın 28'inci, Avrupa Konutları markasının ise 19'uncu projesi olacak. 
* Ümraniye'ye katma değer sağlayacak bir projeyle giriş yaptık. Projemizde 1672 daire, 57 bin metrekarelik ofis ve ticari alanlar yer alacak. 
* Her müşterimize hitap edebilecek 47 farklı daire tipini ortaya çıkardık. 1+1'den 4+1'e kadar farklı fonksiyonları bir araya getirdik. 
* Avrupa Konutları'nda sosyal donatılar ve site yönetimi bir standart haline geldi. Ev alacak insanlarda bu güven oluştu, Avrupa Konutları markası 12'inci yılını kutluyor. Projenin yüzde 70'i tamamen peyzaja ayrıldı. 1+1 ve 2+1'lerin olduğu blokları, ticari ünitelere yaklaştırdık. Bu sayede 530 konutluk bölümde ayrı bir sosyal tesis alanı oluşturduk. Kalan 1100 dairelik bölümde ise ağırlıklı olarak 3+1 ve 4+1 konutlar yer alıyor. 
* Yamanevler metro durağının yanı başında yükseliyor. Sadece mimari çalışmaları bir yıl süren bir projeden bahsediyoruz. Projenin en büyük özelliklerinden birisi de ulaşım kolaylığı. Projelerin çok fazla prim yapmasındaki en büyük etkenlerden birisi de ulaşım. Yamanevler metro durağı 200 metre, Çakmak metro durağı ise 1 kilometre mesafede. İnsanların araba haricinde bir ulaşım aracından faydalanabiliyor olması çok önemli. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Murat Kurum, Selçuk Bayraktar'la bir araya geldi
Murat Kurum, Selçuk Bayraktar'la bir araya geldi
Ankaralı Alevi dedelerinden Atınok'a tam destek!
Ankaralı Alevi dedelerinden Atınok'a tam destek!
Seçim yasakları başladı! İşte o partiler yasak dinlemedi!
Seçim yasakları başladı! İşte o partiler yasak dinlemedi!
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
Çok Okunanlar
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Emekliye hükümetten fatura müjdesi! 1500 liranız cepte kalacak
Emekliye hükümetten fatura müjdesi! 1500 liranız cepte kalacak
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı