CHP'ye PKK çıkışı: ''Safınızı belirleyin!''

Başbakan Davutoğlu Erzincan AK Parti il danışma meclisinde konuştu.

CHP'ye PKK çıkışı: ''Safınızı belirleyin!''

Başbakan Davutoğlu Erzincan AK Parti il danışma meclisinde konuştu. Davutoğlu "Biz HDP'nin tavırlarına alıştık ancak diğer partilerde aynısını yapıyorlar. CHP iftiralar üzerinden siyaset yapıyor. Ya Türkiye safında olacaklar ya da PKK ve PYD terör örgütünün yanında olacaklar." dedi.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları

ADVERTISEMENT
 

Erzincan erenlerine selamlarımı borç biliyorum. Onların miras bıraktığı manevi birikimimiz ebediyete kadar korunacaktır.

Seçimlerden sonra ülkemizin dört bir köşesine ziyaret kararı almıştır. Erzincan 2 MilletvekiliniAnkara göndererek bizi memnun ettiler. Erzincan'a çok teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimizin hizmetinden dolayı onlara da çok teşekkür ediyoruz.

Erzincan'ın 2 Milletvekil var sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Aslında 4 Milletvekili var. Biri benim biri Binali Yıldırımdır. Erzincan'ın 4 Milletvekili Ankara'da.

Bu millet gerektiğinde Vatanı, istikbali, hürriyeti için girdiği her imtihandan anlının akı ile çıkmıştır.bugün de istiklal mücadelemizin zorlu günlerindeyiz. 98. kurtuluş yıl dönümünden ilan ediyorum bu son kaleyi düşmana teslim etmeyeceğiz.

HALK HUZURA KAVUŞTU

Terör örgütü ile olan mücadelemiz devam ediyor. Terör örgütü istediklerini elde edemeyecek. Her gün hayırlı haberler alıyoruz. Camileri, okulları, vatandaşı hedef alan caniler mutlaka kaybedecek.

Terör örgütünün kurduğu barikatları tek tek kaldırıyoruz. Biz yıkmak isteyenlere inat yangın yerinde gül yetiştireceğiz.

Silopi'den sonra Cizre'de de bir tek barikat kalmamıştır halk huzura kavuşmuştur.

Bölgede hayat normalleşecek. Terörün bütün izlerini sileceğiz. Bizim tek hedefimiz terörü ortadan kaldırmaktır. Milletime teşekkür ederiz teröre değil kardeşlik mesajlarımıza kılak verdikleri için. Mardin'de birlik ve huzur eylem planımızı açıkladık. Mağdurların yaralarını saracağız.

Paralel çetelerin hattini bildirmek boynumuzun borcu. Terörün geleceği olmayacak. Bölge halkı terörden çok sıkıldı. Yeniden işlerine bakmak huzur içinde yaşamak istiyorlar. Teröre kulak vermiyorlar. Devletin kudret ve şefkat eli aynı anda göreceksiniz devleti bölmeye çalışan kudreti görecek ama herkesi de şefkatle kucaklayacağız.

CHP SAFINI ARTIK BELİRLESİN

Muhalefet partileri bizim terörle mücadelemize destek değil köstek oluyor.

Seneler önce Gazze veya Suriye'de olan olayları sosyal medyadan yayıp sanki Cizre'de olmuş gibi gösterip baskı uyguluyorlar. Bu düzeyde Yeni Şafak ve Yeni Akit'e saldırılar oldu HDP Eşbaşkanı elinde bu gazeteleri sallayarak hedef gösterdi.

Biz HDP'nin tavırlarına alıştık ancak diğer partilerde aynısını yapıyorlar. CHP iftiralar üzerindensiyaset yapıyor. CHP'li Vekiller İngiltere'de terör örgütü PYD'yi aklamaya çalıştı orada PYD'yi vatan savunması yapan örgüt gibi gösteriyor. Bu Milletvekilleri bölge etnik temizlik yapan PYD ve YPG'ye sahip çıkıyor. Bunlar eğitimlerini Kandil'de almışlar. PYD'nin Moskova'da açtığı ofiste kullandığı Türkiye haritasını gözümüzle gördük.

PYD Türkiye'yi tehdit eden bir terör örgütüdür. Bu CHP adına bir skandaldır. CHP safını belirlesin Ya Türkiye safında olacaklar ya da PKK ve PYD terör örgütünün yanında olacaklar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡