Çin'de yeni doğan bir bebekte koronavirüs tespit edildi

Dünya gündeminin en çok konuştuğu konu olan yeni tip koronavirüs (2019-nCov) salgını her geçen gün dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Son olarak Çin'de koronavirüs teşhisi konulan bir kadının yeni doğan bebeğinde koronavirüs tespit edildi.

Çin'de yeni doğan bir bebekte koronavirüs tespit edildi

Reuters'ın yer verdiği habere göre, Vuhan Çocuk Hastanesi'nde görev yapan doktorlar, 2 Şubat'ta doğan bebekte 30 saat sonra yeni tip koronavirüs tespit etti. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan doktorlar, virüsün bebeğe nasıl bulaştığının bilinmediğini aktardı. 

Ayrıca yeni doğan bebeğin durumunun stabil olduğunu belirten doktorlar, bebeğin ateş ve öksürük gibi belirtiler görmediğini açıkladı. Nefes darlığı yaşayan bebeğin karaciğer fonksiyonlarında bazı anormellikler olduğu açıklandı. Doktor Zeng Lingkong, bu doğumun yeni tip corona virüsünün anneden bebeğe geçebilme ihtimalini ortaya koyduğunu söyledi.

KORONAVİRÜSTEN ÖLENLERİN SAYISI 565'E ÇIKTI

Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamalara göre ülke genelinde etkisi gösteren koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısının 565'e yükseldiği belirtildi. Ölümlerin 564'ü Çin ana karasında, 1'i ise Hong Kong'da meydana geldi. Virüsten etkilenenlerin sayısı, 3 bin 859’unun durumu ciddi olmak üzere 28 bin 18, durumu şüpheli olanların sayısı ise 24 bin 702 olarak açıklanırken müşahade altına alınanların sayısı da 186 bin 354’e ulaştı.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡