Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkları

Cinsel yolla bulaşan hastalıklaren fazla korunmasız cinsel temaslarda meydana gelmektedir. Bolgegundem, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve belirtilerini sizler için araştırdı.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkları

"Cinsel yolla bulaşan hastalıkların" en önemli sebebi, cinsel ilişkiye giren kişilerin korunmasız olmasıdır. Cinsel ilişki esnasında artan partner sayısı ne kadar artarsa cinsel yolla bulaşan hastalıkların sayısı bir kadar artmaktadır.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, mikroorganizmalar ile bulaşmaktadır. Bu mikroorganizmalar ise kan, vajinal sıvı ya da sperm ile taşınabilmektedir. Sağlıklı bireylerde bu hastalığı vücutlarında taşıyabilir ve diğer partnerlere tehlike oluşturabilmektedir.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

    HIV / AIDS
    Hepatit B
    Hepatit C
    Frengi (Sifiliz)
    Klamidya
    Ureaplasma
    Mycoplasma
    Gonore (Bel soğukluğu)
    HPV - Genital siğil
    Herpes Simpleks

En çok görülen cinsel yolla bulaşan hastalıklar;
Bel Soğukluğu

Gonore halk arasındaki adı ile bel soğukluğu, akıntıya neden olup, idrar yaparken yanma oluşmasına sebep olur. Eşlerin her ikisi de tedavi olmalıdır.
Frengi

Tehlikeli bir hastalık olup, tüm vücudu olumsuz etkiler. Erken teşhisi çok önemli. Tedavi edilmezse sinir sistemini etkiler. Körlüğe ve sağırlığa sebep olur. Anneden bebeğine geçen çok tehlikeli bir hastalıktır.
Herpes Simpleks Virüsü

Eşlerin cinsel organlarında uçuk oluşumuna denir. Yine bu hastalıkta bulaşıcı olup anneden bebeğine geçebilir.
HPV

HPV tedavi edilmediği takdirde kadınlarda rahim ağzı kanserine neden olabilir.
Klamidya

İdrar yaparken yanma ve ağrı yapar. Hamile kadınlarda ölü doğum ve düşüğe neden olabilir.
Tricomanas Vaginalis

Kötü koku ve bol akıntı yapar. Tedavisi kolaydır.

NOT: Cinsel yolla bulaşan hastalıkların hepsinin tedavisi bulunmaktadır. Sadece erken fark edilip teşhisin konulması önemlidir.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık Belirtileri

Cinsel yolla bulaşan hastalık belirtileri oldukça farklılık göstermektedir. Hastalıklara yakalanan bireylerinde hepsine farklı bir tanı koyulabilmektedir. Bu konuda hastalığa yakalanan bireylerin dikkat edilmesi gereken konu, cinsel yolla bulaşan hastalık erken tanı ve tedavisidir. Eğer hastalık erkenden teşhis edilemezse durum daha da kötü sonuçlar doğurabilmektedir.

İşte, Cinsel yolla bulaşan hastalık belirtilerinin madde madde sıralaması…

    Ateş
    Kas veya eklem ağrıları
    Deri Döküntüleri
    Baş ağrısı
    İshal
    Bulantı ve Kusma
    Vajinal akıntıda değişiklikler veya anormal kanama
    Vajinal kaşıntı
    Penis akıntısı
    İdrarda yanma veya ağrı
    Genital bölgede siğiller
    Cinsel ilişki esnasında ağrı
    Testislerin şişmesi ve ağrıması
    Adet dönemi dışında ara kanama

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık Testi

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, erken dönemde yapılan testlerle önlenebilmektedir. Bu sayede cinsel yolla bulaşan hastalığın önü kesilmiş olur. Birçok klinik tedavisi bu konuda yetersiz kalmaktadır. Hastalığın önlenmesi için cinsel yolla bulaşan hastalık testi yapılması gerekmektedir.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

AIDS Cinsel Yolla Nasıl Bulaşır?

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların başında AIDS gelmektedir. Cinsel ilişki yaşayan partnerlerden bir tanesi eğer AIDS virüsüne yakalanmışsa, diğer partnerinde yakalanmama gibi bir ihtimali yoktur. AIDS virüsünün 2 türü yer almaktadır. Bu türler ise; H1 ve H2 ‘dir.

HIV virüsü yani AIDS virüsü erketen kadına, kadından erkeğe geçen ender hastalıklardan bir tanesidir. Kadınlar erkeklere göre virüse yakalanmaya daha meyillidir. Vajinanın çeperindeki ufak yarıkların virüsün kan dolaşımına girmesindeki esas yol iddia edilmektedir. Bazı deneyler göstermektedir ki; kadınlar tek bir cinsel temas sonrası infekte olmaya erkeklerden daha yatkındırlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡