Çocuklarda Hepatit A ( Enfeksiyoz Hepatit ) Sarılık Belirti ve Tedavisi

Hepatit A (SARILIK) Hastalığı Nedir( Enfeksiyoz Hepatit )Sarılığa neden olan bulaşıcı bir virüs hastalığıdır. Hastalık, tuvaletlerden, sudan ve yiyecek maddelerinden ağız yoluyla virü¬sün alınması sonucu bulaşır. Kuluçka döne¬mi 3-7 hafta arasıdır.

Çocuklarda Hepatit A ( Enfeksiyoz Hepatit ) Sarılık Belirti ve Tedavisi

Hepatit A Sarılık Belirtileri ;

Sarılık belirtileri olarak bulantı, kusma, koyu renkli idrar (çay renginde}, açık renkli dışkı, ishal, karın ağrısı, halsizlik, iştahsızlıkla kendini gösterir. Karaciğer büyün Et¬ken virüs dışkıda belirtilerden 3 hafta evvel bulunur ve sarılık çıktıktan 2-3 hafta sonra kaybolur.

Hepatit A  Sarılık Tedavisi ;

Hastalığa özgü bir tedavi yoktur, kendiliğinden sonlanır. Belirtilerin şiddetli olduğu dönemde yatak istirahati uygulanır. Kusma fazlaysa, damardan sıvı verilmesi gerekebilir.

Hastalık çoğu zaman tamamen iyileşir, ancak %1 vakada ağır seyreder ve müzmin hale geçer ve bir daha Hepatit A‘ya yakalanılmaz.

Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis,  tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡