Çocuklarda Su Çiçeği Belirtileri ve Tedavisi ve Suçiçeği Aşısı

Su Çiçeği Varicella Hastalığı NedirYeni doğan döneminde ve her yaşta görülebilen varicella su çiçeği çok bu¬laşıcı bir hastalıktır. En sık okul öncesi yaşlarda görülür.

Çocuklarda Su Çiçeği Belirtileri ve Tedavisi ve Suçiçeği Aşısı

Gebe anne, hamileliğin ilk 3 ayında su çiçeği geçirirse, be¬bekte doğumsal bozukluklar görülebilir. Gebeliğin son gün¬lerinde geçirildiğinde ise, bebek su çiçeği belirtileri ile doğa¬bilir. Kuluçka devri 13-22 gündür.

Su Çiçeği Belirtileri ;

Başlangıçta ortaya çıkan ve yaklaşık 1 gün süren yüksek ateşin ardından, önce göğüs, karın ve sırtta başlayıp daha sonra tüm vücuda yayılan içi sıvı dolu kabarcıklar gözlenir. Döküntüler çok kaşıntılıdır, saçlı deride ve ağız içinde de ola¬bilir ve kabuklaşarak iyileşir

Döküntülü hastalıklarda ateşin düşürülmemesi gerek¬tiği yönünde yanlış bir inanç vardır. Tüm ateşli hasta¬lıklarda ateşin düşürülmesinde bir sakınca yoktur.

Su Çiçeği Tedavisi ;

Varicella öncelikle hastanın temizli¬ğine dikkat edilmeli, sık sık banyo yaptırılmalı, eller sık yıkanmalı, tırnaklar kısa kesilmelidir. Ağız içinde döküntü¬ler varsa, sulu gıdalar verilme-lidir. Kaşıntıyı giderici losyon ve pudralar kullanılabilir.

Su çiçeği ‘ne karşı belirli bir aşı uygulaması yoktur.

Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis,  tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡