Çöven ne demek, TDK'ya göre Çöven kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Karşımıza çıkan bazı kelimelerin anlamlarını Türk Dil Kurumunun sözlüğünden araştırırız. Çöven sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Çöven ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Çöven kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Çöven ne demek, TDK'ya göre Çöven kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Çöven ne demek? Çöven TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi çöven kelimesi. Peki çöven ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre çöven nedir, çöven kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

ÇÖVEN NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Çöven kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre çöven kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Kökü ve dalları, suyu sabun katılmış gibi köpürten, kir temizleyici bir bitki, sabun otu, helvacı kökü (Saponaria officinalis)
- Çevgen

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡