Cumhuriyetimizin 92. Yılı Pendik'te Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet'in 92. Kuruluş Yıldönümü için Pendik Stadı'nda düzenlenen kutlama töreni coşku içinde geçti. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte Afilli Filintalar Horon Ekibi gösterisi stattaki coşkuyu daha da arttırdı.

Cumhuriyetimizin 92. Yılı Pendik'te Coşkuyla Kutlandı
Cumhuriyet'in 92. Kuruluş Yıldönümü için Pendik Stadı'nda düzenlenen kutlama töreni coşku içinde geçti. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte Afilli Filintalar Horon Ekibi gösterisi stattaki coşkuyu daha da arttırdı.
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Pendik Stadı'nda  törenle kutlandı. Kaymakam Osman Tunç, Belediye Başkanı Kenan Şahin ve Tersane Komutanı Tuğamiral Ahmet Çakır'ın öğrencileri selamlamasıyla başlayan tören,  Gülizar Zeki Obdan Lisesi öğrencileri Muammer Aydemir ve Ali Turuncu'n şiirleriyle devam etti. Törende bir konuşma yapan Kaymakam Osman Tunç Cumhuriyet ile bugünlere kadar gelinen süreci anlatarak öğrencilere; "Sizlere güveniyoruz. Gayretlerinizle birlikte ülkemizi daha da şahlandıracaksınız, buna inanıyorum" dedi.
5632169d5b6c9_4.jpg
 
Horon coşkuyu arttırdı 
 
Stadı dolduran Pendiklilerin coşkusu horonla daha da arttı. Pendik Karadenizliler Derneği Afilli Filintalar Horon Ekibi,  hareketli yöresel oyunlarıyla etkinliğe renk kattı. Kemençe eşliğinde peş peşe oyunlarını sergileyen ekip, gösteri sonunda Pendiklilerden büyük alkış aldı. Karadenizli ekibin gösterisinin ardından sıra geçit törenine geldi. Era Koleji Bando Takımı eşliğinde  yürüyen öğrenciler, protokol ve vatandaşları selamladı.Öte yandan  tören sonunda öğrenciler ve öğretmenleri tebrik eden Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve ilçe protokolü, hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.  
56321686e9735_3.jpg
 
Cumhuriyet panosuna büyük ilgi  
 
Pendik Belediyesinin Cumhuriyet Bayramı'na özel olarak hazırladığı 'Cumhuriyet Panosu',  vatandaşların ilgi odağı oldu. Kimi arkadaşlarıyla, kimi de ailesiyle birlikte belediyenin profesyonel ekiplerine fotoğraf çektirerek bu önemli günü kalıcı hale getirdi. Çekilen fotoğraflar yine bu güne özel çerçevelerle vatandaşlara ücretsiz olarak hediye edildi. Ayrıca belediye ekipleri tarafından Gazipaşa Caddesi'nde Cumhuriyet coşkusunu vatandaşlarla paylaşmak amacıyla Türk Bayrağı dağıtıldı. 
5632182ca82de_7.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡