Değnekçiler Bukez Yandı

Son günlerde araç sahiplerinin sık sık karşılaştıkları bir sorun haline gelen yol kenarlarındaki otopark işletme tartışmasına Yargıtay son noktayı koydu.

Değnekçiler Bukez Yandı

Yargıtay 6. Ceza Dairesi, yetkili mercilerden alınmış otopark işletme ve izin belgesi olmayan kişiler hakkında açılar davalarda, "yağma suçundan" 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılama yapılarak bu suçtan da ceza verilmesi gerektiğini kararlaştırdı. 

İTİRAZ EDİNCE DÖVDÜLER 

Başkent Ankara'da bir vatandaş aracını cadde üzerinde yolun kenarına park etmek istedi. Güpe gündüz halkın yoğun olduğu yerde yaşanan bu olayda, yolun kenarında bekleyen, halk arasında "değnekçi" olarak tabir edilen kişiler, vatandaşın aracının yanına gelerek 5 TL vermesini istediler. Vatandaşla her hangi bir belge göstermeyen değnekçiler aralarında tartışma yaşandı. Selçuk isimli sanık, "Sen bu parayı nasıl vermezsin? Seni sinkaf ederim, seni yavşak" diyerek diğer sanık Eyüp ile birlikte vatandaşın yakasından ve boğazından tutarak tekme salladılar. Bir fırsatını bulan mağdur vatandaş olay yerinden kaçarak, saldırgan değnekçilerden şikayetçi oldu. Savcılık, kolluk kuvvetleriyle yaptığı araştırma sonucunda saldırganları yakalayarak, cadde üzerinde yetkili mercilerden alınmış otopark işletme izni ve  belgesi olmadığını tespit ettiler.  

Olayla ilgili savcılık, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Yerel mahkeme yargılama sonunda, sanıklar hakkında darp ve hakaretten ceza verirken, duruşma savcısı, kararı temyiz ederek dosyayı Yargıtay'a taşıdı. Dosyayı inceleyen Yargıtay 6. Ceza Dairesi, "Sanıkların eyleminin yağmaya teşebbüs suçunu oluşturduğu gözetilmeden, yerinde ve yeterli olmayan gerekçe ile kurulan hüküm kurulmuştur" dedi. Yüksek mahkeme, yaşanan olayın "yağmaya teşebbüs" suçunu oluşturduğundan dosyanın bozularak, yağma suçundan da sanıkların yargılanarak karar verilmesini istedi. 

Vahdet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡