DGS Sınav Sonuçları Açıklanması Erken Bir Tarihe Mi Alındı?

DGS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. ÖSYM sonuçların açıklanmasıyla ilgili verdiği tarih 29 Ağustos'tu. Peki açıklanma tarihi daha erken bir tarihte mi açıklanacak? Detaylar haberimizde

DGS Sınav Sonuçları Açıklanması Erken Bir Tarihe Mi Alındı?

DGS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 23 Temmuz'da gerçekleştirilen DGSsınav sonuçlarının 29 Ağustos'ta adaylara duyurulması bekleniyor Son günlerde farklı kaynaklardan DGS daha mı erken açıklanacak haberi dolaşmakta. ÖSYM'den böyle bir açıklama yapılmadı. ÖSYM geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada DGS adaylarına önemli bir uyarıda bulundu. ÖSYM, 23 Temmuz'da Dikey Geçiş Sınavı'na giren adayların, 14 Ağustos'a kadar kendi üniversitelerine başvurarak eğitimbilgilerinin YÖKSİS'te güncellenmesini sağlamaları gerektiği bildirildi.

2017 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS 2017 sınavının soruları ve cevaplarının önümüzdeki günlerde erişime açılması bekleniyor. Adaylar sınav sonuçlarını da heyecanla bekliyor. ÖSYM sınav takvimine göre 2017 DGS sonuçları 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacaktır.

ÖSYM'DEN DGS ADAYLARINA "EĞİTİM BİLGİLERİNİ GÜNCELLEME" UYARISI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 23 Temmuz'da Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) giren adayların, 14 Ağustos'a kadar kendi üniversitelerine başvurarak eğitim bilgilerinin YÖKSİS'te güncellenmesini sağlamaları gerektiği bildirildi. 

 ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruya göre, 23 Temmuz 2017'de yapılan 2017-DGS kılavuzunda yer alan "Akademik not ortalamalarının toplanması ile  ilgili bilgi" bölümündeki eğitim bilgilerinin toplanması takvimi yeniden düzenlendi.

Yükseköğretim Bilgi Sistemindeki (YÖKSİS) eğitim bilgileri, dün ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) adayların bilgisine açıldı. Eğitim bilgilerinde değişiklik ve düzeltme gereken adayların, 14 Ağustos'a kadar kendi üniversitelerine başvurarak eğitim bilgilerinin YÖKSİS'te güncellenmesini sağlamaları gerekiyor.

DGS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?
DGS sonuçları 29 Ağustos Salı günü saat kaçta açıklanacak belli değil. ÖSYM sitesinde sonuçların açıklama saati için en geç 23.59'u işaret ediyor. Yani Salı günü gece yarısına kadar herhangi bir saatte açıklanabilir.

DGS'DE YERLEŞTİRME

Yerleştirme işlemi, adayların 2017-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacak. Programlara yerleştirme işleminde puan en önemli rolü oynamaktadır. Örneğin T programını, aday A birinci tercihinde, aday B dördüncü tercihinde göstermiş olsun. Aday B’nin puanı aday A’dan yüksekse ve aday B ilk üç tercihine puanı yetmediği için yerleştirilmemiş ise T programına puanı daha yüksek olduğu için aday B yerleşecek.

Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2017-DGS puanlarının eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2017-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğü takdirde ilgili ÖBP yüksek olana öncelik verilecek. Eşitlik yine sürdüğü takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

10-14 Ağustos tarihlerinde YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgilerinde yapılan düzeltmeler, adayların bilgisine AİS üzerinden 16 Ağustos'da sunulacak.

YÖKSİS'ten güncel eğitim bilgisi 21 Ağustos'ta son kez çekilecek ve Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi (KKİS) üzerindeki güncellemelerle birlikte, AİS'te adayın 2017-DGS başvurusuna yansıtılacak.

 Birden fazla eğitim bilgisi olan, DGS başvurusunda kullanmak istediği eğitim dışında bir eğitim seçilmiş olduğunu düşünen ve kullanılmasını istediği  eğitimi değiştirmek isteyen adaylar için 22 Ağustos'ta yalnızca bir günlüğüne  AİS'te DGS için eğitim seçme ekranı açılacak ve adayların istedikleri eğitimi seçmelerine olanak sağlanacak. Kuruma dilekçe ile gönderilen istekler kabul edilmeyecek, 22  Ağustos'tan sonra herhangi bir değişiklik işlemine izin verilmeyecek.

Adayların Önlisans Başarı Puanı (ÖBP), bu veriler doğrultusunda hesaplanarak değerlendirme işlemleri yapılacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡