Doğu Anadolu Sıfırın Altında

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 18 dereceyle Kars'ta kaydedildi.

Doğu Anadolu Sıfırın Altında

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bugün havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede, sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ile yer yer sis bekleniyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Hava sıcaklıkları, dün gece, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 17, Ardahan'da 16, Erzurum'da 13, Erzincan'da 10, Tunceli'de 5, Iğdır'da 4 dereceye kadar düştü.

Bölgede, günün en yüksek hava sıcaklıklarının Tunceli'de 11, Erzincan ve Iğdır'da 4, Erzincan'da 5; sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Kars'ta 3, Ağrı'da 6, Ardahan'da 8 derece olması bekleniyor.

Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları Ağrı'da 7, Ardahan, Kars ve Erzurum'da 2, Erzurum'daki Konaklı Kayak Merkezi'nde 45, Palandöken Kayak Merkezi'nde 40, Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 15 ve Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 9 santimetre ölçüldü.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde üç gündür etkili olan soğuk hava ve sisin ardından, ilçeyi çevreleyen 2 bin 500 rakımdaki Soğuksu, Düzmeşe ve Suludere ormanlık alanındaki ağaçlar ve bitkiler kırağı tuttu. Kırağıyla süslenen sarıçam ormanları, açan güneşle görsel bir şölen oluşturdu.

Hava Ulaşımına Sis Engeli

Erzurum'da etkili olan yoğun sis, uçak seferlerinde aksamaya neden oldu.

Alınan bilgiye göre, sis nedeniyle Erzurum'da uçaklar iniş yapamadı. Ankara-Erzurum, İzmir-Erzurum, Sabiha Gökçen-Erzurum uçuşlarında rötar yaşanıyor.

Meteoroloji yetkilileri, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve yer yer sis oluşması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını istedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡