Dolar- euro kaç TL oldu? 1 Dolar kaç TL- Piyasalarda son durum 7 Ağustos 2018

Dolar- euro kaç TL oldu? 1 Dolar kaç TL- Piyasalarda son durum 7 Ağustos dolar kaç para oldu? ABD ile ön mutabakat sağlandığı haberi ile piyasalarda hızlı bir gerileme görüldü. ABD'li rahip Andrew Brunson ev hapsinin başlamasının ardından başlayan dolarda

Dolar- euro kaç TL oldu? 1 Dolar kaç TL- Piyasalarda son durum 7 Ağustos 2018

Terör örgütleri adına casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan papaz Andrew Brunson'un 2 yıllık tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesi sonrası ABD ile başlayan krizin, dolar/TL kuruna etkisi sürüyor.

Yeni haftaya rekorla başlayan kur, dün 5.43'e kadar yükseldi.ABD ile ön mutabakat sağlandığına ve 2 gün içinde bu ülkeye bir heyetin gideceği haberi ile birlikte sert bir düşüş yaşayan kur 5.28 seviyesine kadar indi.

Daha sonra bir miktar toparlayan dolar/TL sabah saatlerinde 5.2880 civarında dalgalandı.

DOLAR NEDEN YÜKSELİR-DÜŞER?

Genel anlamda döviz, yabancı ülkelerin para birimlerini temsil eden belgelere verilen isimdir. Altın fiyatlarında olduğu gibi döviz kurları da(fiyatları) arz -talep dengesine göre belirlenmektedir. Ülkelerin dış dünya ile yaptığı alışverişlerde oluşan açık o ülkenin döviz talebidir. Yani bir ülkenin döviz talebi cari açığıdır diyebiliriz.

Dolar- euro kaç TL oldu? ABD ile ön mukabakat haberi doları nasıl etkiledi?

Temel olarak döviz kurları o ülkenin sahip olduğu döviz miktarının fazlalığı veya azlığına göre belirlenir. Örneğin; bir ülkenin iç piyasasında yeteri miktarda döviz bulunmuyorsa, vatandaşların ya da şirketlerin döviz talebi karşılanamayacak seviyedeyse o ülkenin cari açığı vardır. Bu cari açık da doğrudan döviz fiyatlarının artmasına neden olur. Ülkemizde cari açık sebebi ile döviz kurları sürekli yükselme eğilimindedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡