Doların Ateşi Sönüyor! 3 Liranın Altına İndi

Dolarda dün başlayan düşüş hareketi bugün de devam ediyor, Borsa İstanbul yükselişte.

Doların Ateşi Sönüyor! 3 Liranın Altına İndi

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı öncesi önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybeden dolar, yurtiçinde de yönünü aşağı çevirdi.
DOLAR 3 LİRANIN ALTINA İNDİ

Sabah saatlerinde tarihi zirvelerine yakın işlem gören dolar ve euroda düşüş öğlen saatlerinde hızlandı. Dolar 3,00 TL ve Euro ise 3,37 TL altına gevşedi. 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 11 üzerinde.
BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞTE

Güne yatay pozitif tarafta başlayan Borsa İstanbul 100 Endeksi (BIST 100) ilk seansı yüzde 0.27 yükselişle tamamlarken ikinci seansa, ilk seans kapanışına göre yüzde 0,25 yükselişle 73.559,91 puandan başladı. BIST 100 Endeksi, dün PKK terör örgütünden gelen ateşkes açıklaması ile yönünü yukarı çevirmiş ve yüzde 2,63 değer kazanmıştı.

Çin hisse senetleri iki gündür süren düşüşünü sonlandırarak yüzde 3'e yakın değer kazandı. Petrolde ise hafif bir yükseliş gözlemlenirken ABD'den bugün gelecek stok verileri petrolün yön bulmasında etkili olacak. Avrupa borsaları dünkü kapanışa paralel olarak pozitif tarafta açıldı. Frankfurt DAX Endeksi açılışta yüzde 1 yükseldi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡