Donma Noktası ne demek, TDK'ya göre Donma Noktası kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük hayatımızda duyduğumuz kelimelerin manasını merak ederiz. Donma Noktası duyduğumuz bu kelimelerdendir. Donma Noktası ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Donma Noktası kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi hazırladık.

Donma Noktası ne demek, TDK'ya göre Donma Noktası kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Binlerce kelimeyi haznesinde barındıran Türkçe'de bazı kelimelerin anlamları bilinmediği için internet arama motorlarında araştırılıyor. Peki bu kelimelerden biri olan Donma Noktası ne demek? Donma Noktası TDK sözlük anlamı ne demektir? Merak edilen ve araştırılan detaylar haberimizde...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi donma noktası kelimesi. Peki donma noktası ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre donma noktası nedir, donma noktası kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

Donma noktası kelimesini hayatımızın her alanında, sosyal medya da, televizyon da dergi veya gazete okurken karşılaşacağımız sık kullanılan kelimeler arasında. Donma noktası kelimesinin anlamı ile birlikte kökeni ve doğru yazılışı ile örnek cümlelere buradan ulaşabilirsiniz.

ne demek

DONMA NOKTASI NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Donma noktası kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre donma noktası kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Eriyik durumda bulunan bir metalin kendi özelliğine bağlı olarak donmaya başladığı andaki ısı derecesi
- Suyun donmaya başladığı derece

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡