E-Devletten Okul Numarası Sorgulama | E-Devletten Okul Numarası Öğrenme

2022-2023 eğitim öğretim döneminde birçok öğrenci için yüz yüze eğitim sistemine geçilirken okul numarasının e-devlet üzerinden nasıl öğrenileceğine haberimizde yer verdik. İşte E-Devletten Okul Numarası Öğrenme İlkokul, ortaokul ve lise.

Pandemi süreci kapsamında mart ayında kapanan okullar, 1 Haziran tarihinden itibaren uzaktan eğitim sürecine geçmişti. Ardından aşamalı olarak öğrencilerin okula yüz yüze eğitime dönmesine karar verildi. Bu kapsamda biz de okul numarasını bilmeyen öğrenciler için haberimizde e-Devlet üzerinden okul numarası öğrenmeyi adım adım anlattık. E-Devletten Okul Numarası Sorgulama | E-Devletten Okul Numarası Öğrenme İlkokul, Ortaokul, Lise yazılarak aratılan bu konuyla ilgili gerekli bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-Devletten Okul Numarası Sorgulama | E-Devletten Okul Numarası Öğrenme

Birçok alanda olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı ile de ortak çalışan e-Devlet, okul sorgulama sistemi sayesinde de veliler çocukları ile ilgili birçok bilgiye ulaşabilirler. Bu sistem sayesinde çocuğunuzun okul notları ve devamsızlık bilgisi gibi temel bilgilere ulaşabilirsiniz. E-Devlet okul sorgulama sayesinde öğrenci bilgi sistemine girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sisteme giriş yapmak için e-Devlet şifrenizin olması gerekir. e-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden edinebilirsiniz. e-Devlet şifresi için nüfus cüzdanınızla birlikte başvuru yapınız. Başvurudan sonra sizden 2 TL ücret istenecektir. Bu ücreti de ödedikten sonra e-Devlet şifresine sahip olabilirsiniz.

E-Devletten Okul Numarası Sorgulama! E-Devletten Okul Numarası Öğrenme

E-DEVLET VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE (VBS) NASIL ULAŞILIR?

E-Devlet veli bilgilendirme sistemine ulaşmak için öncelikle aşağıdaki linke tıklayınız. Daha sonra açılan sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız. Kimliğinizi doğrulamak için yöntem olarak sekmelerden E-Devlet şifresi seçeneğini seçiniz. E-Devlet veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz. E-Devlet veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak için girmiş olduğunuz bilgileri kontrol ettikten sonra “Sisteme Giriş Yap” yazısına tıklayınız. Artık E-Devlet veli bilgilendirme sistemine erişmiş durumdasınız. E-Devlet Veli bilgilendirme hizmetini kullanarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kayıtlı olan çocuklarınızın öğrencilik bilgilerine ulaşabilirsiniz. Dahası isminizin yanındaki bağlantıdan E-Okul sistemine ve böylelikle daha da detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Okul numaranızı öğrenmek için TIKLAYINIZ

E-Devlet şifresi almak için yani bir E-Devlet kullanıcısı olmak için 15 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekmektedir. Eğer 15 yaşınızı doldurmuş ve bir E-Devlet şifresi aldıysanız az önce anlattığımız yöntemlerle siz de E-Devlet sistemine girebilir ve E-Devlet Veli Bilgilendirme sistemi aracılığıyla kendi bilgilerinizi görebilirsiniz.
E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

E-Devlet veli bilgilendirme işlemini kullanabilmek için gerekli olan E-Devlet şifresi PTT şubelerinden 2 TL işlem ücreti karşılığında alınabilmektedir.

E-Devletten Okul Numarası Sorgulama! E-Devletten Okul Numarası Öğrenme

E-DEVLET OKUL - SINIF - ŞUBE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

E-Devlet okul sorgulama için aşağıda size vermiş olduğumuz bağlantı adresine tıklayınız. Karşınıza gelen sayfada “kimliğimi şimdi doğrula” sekmesine tıklayınız. Daha sonra T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi doğru bir biçimde giriniz. Ardından sisteme giriş yapınız ve E-Devlet okul sorgulamanızı yapınız.

Milli Eğitim Bakanlığının yıllar öncesinde başlattığı e-okul uygulamasının ne kadar kullanışlı ve faydalı olduğu herkes tarafından biliniyor. Öncesinde sadece öğrencilerin girip bakabildiği bir sistemken e-okul zamanla velilerinde öğrencileri takip edebildiği bir sisteme dönüştü. Daha sonrasına e-okul uygulaması da E-Devlet kapsamına alınarak E-Devlet veli bilgilendirme sistemine dönüştü. E-Devlet şifresiyle giriş yapılacak E-Devlet kapısından velilerin çocuklarını yani öğrencileri takip etmesine olanak sağlamaktadır. Böylelikle veliler çocuklarının eksiklerini daha iyi görüp onlara daha da yardımcı olabileceklerdir.

Okul - sınıf - şube öğrenmek için TIKLAYINIZ

E-Devletten Okul Numarası Sorgulama! E-Devletten Okul Numarası Öğrenme

OKUL NUMARASI NEDİR? NE İŞE YARAR?

Türkiye'de eğitim alan her öğrencinin eğitim hayatı boyunca kullandığı bir okul numarası veya öğrenci numarası vardır. Okul numarası veya öğrenci numarası kişiye özeldir. Birden fazla kişi o numarayı kullanamaz. Okul numarası ve öğrenci numarasıyla öğrenci ile ilgili veya öğrencinin eğitim hayatıyla ilgili pek çok bilgiye ulaşılabilir. E-okul, üniversite obs sistemleri gibi pek çok sistemden okul numarası veya öğrenci numarası ile faydalanılır.

Türkiye'de başta eğitim hizmetleri olmak üzere pek çok hizmet elektronik ortama aktarıldı. E-okul, e-devlet, üniversitelerin obs'leri aracılığıyla milyonlarca öğrenci internet üzerinden her işlerini halleder hale geldi. İşte tam da bu noktada okul numarası veya öğrenci numarası devreye giriyor. Çünkü okul numarası veya öğrenci numarası sayesinde tüm bu elektronik hizmetlerden yararlanmak mümkün oluyor. Pek çok hizmeti kullanırken kullanıcı adınızın öğrenci veya okul numaranız olduğunu fark etmişsinizdir. Bu nedenle okul numarası veya öğrenci numarasının eğitim hayatınız boyunca kritik bir numara olduğunu vurgulamakta fayda var.

E-Devletten Okul Numarası Sorgulama! E-Devletten Okul Numarası Öğrenme

E-OKUL İLE E-DEVLETİN FARKI NEDİR?

E-Okul sistemi gereği veliler öğrenci bilgileriyle giriş yaptıkları için aynı anda sadece bir öğrenciyi takip edebilirken, E-Devlet sistemi sayesinde veliler nüfuslarına kayıtlı bütün çocukların okul bilgilerine tek bir başlıktan ulaşabileceklerdir. Bu bağlamda E-Devlet çok daha kapsamlı bir hizmet sunmaktadır.

E-Devletten Okul Numarası Sorgulama! E-Devletten Okul Numarası Öğrenme

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS) NEDİR? NE İŞE YARAR?

e-Okul,Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile velisi olduğunuz öğrencinin okul içerisindeki bütün hareketlerini takip edebilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ortaokul ve lise düzeyinde kullanılmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile öğrenebileceğiniz bilgilerden birkaçını sizler için aşağıda listelemiş bulunmaktayız.

E-Devletten Okul Numarası Sorgulama! E-Devletten Okul Numarası Öğrenme

  • Devamsızlık bilgisi, öğrencinin hangi tarihler arasında devamsızlık yapmış olduğunu
  • Yazılı sınavı notları
  • Ders içi durumunu belli eden sözlü notları
  • Sınav tarihleri
  • Ders programı
  • Varsa öğrencinin nakil durumu
  • Daha önceki yıllarda almış olduğu belgeler
  • Daha önceki yıllarda yıl sonu ortalaması

Bu bilgileri öğrenebilmek için E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmanız yeterlidir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak oldukça kolaydır. Sisteme giriş yapabilmek için E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile ilgili olan internet sitesine gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra açılacak olan sayfada sistem girişi için bulunan öğrenci T.C. kimlik numarası, öğrenci okul numarası ve güvenlik kodundan oluşan giriş formunu doldurup sisteme giriş yapabilirsiniz.

Ancak sisteme girebilmek için bir güvenlik kontrolü sayfası açılacaktır. Velisi olduğunun öğrencinin veya öğrenciler için kimlik bilgileri ile cevaplamaları gereken sorular bulunmaktadır. Bu soruları cevaplayıp, öğrenciye ait fotoğrafı verilen fotoğraflar arasından seçtiğinizde sistem girişiniz tamamlanmış olacaktır.

E-Devletten Okul Numarası Sorgulama! E-Devletten Okul Numarası Öğrenme

E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (YBS) NEDİR?

E-Okul sistemine ait diğer bir sistem de E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’dir. E-Okul yönetim bilgi sistemine yalnızca yetkili kişilerinin erişimi bulunmaktadır. Öğretmenler veya okul yönetiminin girebildiği E-Okul yönetim bilgi sistemi sayesinde veli bilgilendirme sisteminde görebildiğimiz veriler oluşmaktadır. Yönetim bilgi sistemine giriş yaparak öğrencilere ait notları ve diğer bilgileri girmekle görevli olan öğretmen veya okul yönetimi; yönetim bilgi sistemi üzerinde bulunan ilgili alanlara öğrenciye ait bilgileri yazmaktadırlar. Bu yazdıkları bilgiler sayesinde veli bilgilendirme sistemi oluşmaktadır. Yönetim bilgi sistemi ile veli bilgilendirme sisteminin girişi aynı sayfa üzerinden farklı alanlar ile yapılmaktadır. Yönetim bilgi sistemine giriş yapabilmek için “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” ile giriş alanı bulunan bölümden giriş yapmak gerekmektedir. Kullanıcı adınız ve şifreniz size özeldir. Kimse ile paylaşmamanız veya unutmamanız gerekmektedir.

Yönetim bilgi sistemine bilgi girişi yapabilmek için de bahsetmiş olduğumuz gibi öncelikle sistem girişinizi yapmanız gerekmektedir. Daha sonra açılacak olan sayfanın sol tarafındaki menüden girmek istediğiniz bilgi çeşidini görebilir ve öğrenciye ait bilgileri o alana girebilirsiniz.

E-Devletten Okul Numarası Sorgulama! E-Devletten Okul Numarası Öğrenme

E-DEVLETİN KOLAYLIKLARI NELERDİR?

Velilerin edinmek istediği bilgelere çocuklarının okul numaraları, T.C. kimlik numaraları olmadan da ulaşabilmektedir. Bu velilerin daha özgür bir şekilde çocuklarını denetleme olanağı sağlar. Buna ek olarak velilerin çocuklarını fark ettirmeden denetlemeleri E-Devlet veli bilgilendirme sistemini çocuklar için bir baskı unsuru olmaktan çıkarmıştır. Veliler bu sistemden edindikleri bilgileri çocuklarının daha iyi bir şekilde eğitim öğretim hayatına devam etmesi için harcayabileceklerdir. Son olarak veliler diledikleri yerden en hızlı ve en güvenilir şekilde E-Devlet veli bilgilendirme sistemine ulaşabilirler.

2
110
1
1
29
14
112
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
3 Yorum
Son Haberler
CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para sayma' görüntülerine ilişkin yeni gelişme! Canan Kaftancıoğlu 'şüpheli' sıfatıyla savcılığa ifadeye çağrıldı!
CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para sayma' görüntülerine ilişkin yeni gelişme! Canan Kaftancıoğlu 'şüpheli' sıfatıyla savcılığa ifadeye çağrıldı!
İsrail ve Hamas'tan sürpriz gelişme! Katar’da ateşkes buluşması!
İsrail ve Hamas'tan sürpriz gelişme! Katar’da ateşkes buluşması!
Depolarını bu tarihe kadar, fullemeyen kalmasın! Benzin ve motorine 2'ci zam kapıda!
Depolarını bu tarihe kadar, fullemeyen kalmasın! Benzin ve motorine 2'ci zam kapıda!
TZOB Başkanı Bayraktar'dan önemli açıklama! Gıda ürünlerinde artan taklit ekonomiye derbe vuruyor!
TZOB Başkanı Bayraktar'dan önemli açıklama! Gıda ürünlerinde artan taklit ekonomiye derbe vuruyor!
Çok Okunanlar
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar artıyor mu? Hangi illerde yağmur var? Salı günü hava nasıl?
Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar artıyor mu? Hangi illerde yağmur var? Salı günü hava nasıl?
Depolarını bu tarihe kadar, fullemeyen kalmasın! Benzin ve motorine 2'ci zam kapıda!
Depolarını bu tarihe kadar, fullemeyen kalmasın! Benzin ve motorine 2'ci zam kapıda!
Emeklilikte yeni müjde! Gün sayısı düşüyor, milyonlar emekli olacak
Emeklilikte yeni müjde! Gün sayısı düşüyor, milyonlar emekli olacak
Yorumlananlar
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek