Ege'de DEPREM! 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

deprem sonrası egeliler sokaklara döküldü..can yada mal kaybı ile ilgili henüz açıklama yapılmadı..Artçılar gelecek mi ?

Ege'de DEPREM! 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Muğla'nın Bodrum ilçesi Orak Adası merkezli deprem meydana geldi.

Bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gece saat 01.31 sıralarında deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre 6.3 şiddetindeki deprem yerin 10 km altında meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof.Dr. Şükrü Ersoy 6.5 büyüklüğünde deprem yer kabuğunu kesinlikler kırmıştır. şeklinde açıklama yaptı. ENERJİŞ olarak oldukça fazla enerjiye sahip bir deprem olduğunu ve bu bölgenin deprem beklenen bir bölge olduğunu  açıkladı..

küçük depremler yer kabuğunu kırmıyor enerji boşalmıyor fakat bu büyük deprem ( 6.5 ve üzerinde )  enerji boşalmasına sebep olmuştur ve uzun süre aynı bölgede deprem olmama ihtimali artmaktadır.

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Muğla valisi Esengül CİVELEK il genelinde henüz olumsuz bir haber alınmadığını ve henüz bir can kaybı bilgisi gelmediğini belirtti.


Prof.Dr. SUA ÖZDEN deprem ile ilgili olarak ula ören fayı üzerinde bir deprem olduğunu ve 6.5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu açıkladı... bundan sonra 5'in üzerinde artçıların olacağını ve ula ören fayı üzerinde deprem üretme potansiyeli olduğunu önümüzdeki bir kaç ay içerisinde artçı sarsıntıların olacağını belirtti

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡