Eğitim Ar-Ge Birimleri Yapılandırma Toplantısı Yapıldı

İstanbul Anadolu Güney kamu hastaneleri birliği Genel Sekreterliğine bağlı Sağlık Tesislerinin hizmet sunumunda ihtiyaç duydukları, eğitim hizmetlerinin etkili bir şekilde yürütülmesi, takip edilmesi ile araştırma ve geliştirilmesi faaliyetlerinin (...)

Eğitim Ar-Ge Birimleri Yapılandırma Toplantısı Yapıldı

İstanbul Anadolu Güney kamu hastaneleri birliği Genel Sekreterliğine bağlı Sağlık Tesislerinin hizmet sunumunda ihtiyaç duydukları, eğitim hizmetlerinin etkili bir şekilde yürütülmesi, takip edilmesi ile araştırma ve geliştirilmesi faaliyetlerinin arttırılması maksadıyla Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Eğitim ve Ar-Ge Daire Başkanlığımızın öncülüğünde Genel Sekreterliğimizin organizatörlüğünde 14 Mart 2016 tarihinde “Eğitim Ar-Ge Birimleri Yapılandırma Toplantısı” düzenlemiştir.

Eğitim ve Araştırma Hastanelerimizin araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin güçlendirilmesine yönelik yapılan toplantıya Eğitim ve Ar-Ge Daire Başkanımız Tunay ŞAHİN; İstanbul İli Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Lütfullah ORHAN; İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU, Anadolu Yakasında yer alan Eğitim ve Araştırma Hastaneleri yöneticileri ve Eğitim Ar-Ge birim çalışanları katılmıştır.

Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ahmet Lütfullah ORHAN açılış konuşmasında “Bakanlığımız sağlık hizmetlerinin gelişimi stratejisi ve bilimsel çalışmalara verdiği destekler tüm iç ve dış paydaşlarımızla planlama ve koordinasyon içerisinde bilgi aktarımını sağlayabilecekleri proje alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Sağlık eğitim ve projelerinin gelişimi ile sürdürülebilir, gelişim odaklı inovatif bir vizyon oluştuğu, bilimsel metodolojinin ön plana çıktığı uygulama pratiğinin bununla birleştiği bir ortam hazırlanmaya çalışılmaktadır. Biz sağlık profesyonellerine araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütebileceğimiz yeni alanların açıldığı müjdeli haberleri can kulağı ile dinlemeye çalışıyoruz. Birlik olarak sağlık hizmeti sunumu ile beraber sağlık eğitiminin sürekli artan kalite ile sunumunun vizyonunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Bu bilinçle eğitim ve AR-Ge grubu olarak sayımız her geçen gün artıyor. Eğitim alanında yetkinliğimizi arttırmayı hedefliyoruz. Sağlık alanlarına katacağımız yeni literatür, araştırma ve projelerin donanımı ile programımızın sonlanmasını temenni ediyorum” dedi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Eğitim ve Ar-Ge Daire Başkanı Tunay ŞAHİN; konuşmasında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Eğitim ve Ar-Ge Daire Başkanlığının kurulma sürecine değinirken, Kurumlarımızda kurulan eğitim ve AR-Ge birimlerinin amaçlarındanve ileriye dönük yapacakları projelerden bahsetti.

ar-geg-14-03.jpg

Gerçekleştirilen eğitim toplantısında;

    Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Ar-Ge Biriminde çalışanların istihdamı ve görevleri,

    Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Eğitim komiteleri ve Bilimsel Komitelerin görevleri,

    Döner Sermaye İşletmesi Kapsamında Destekleyici Talebi İle Yürütülecek Çalışmalar İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge kapsamında yürütülen çalışmaların takip süreci,

    İstanbul Anadolu bölgesinde yer alan Genel Sekreterliklerin Eğitim ve Ar-Ge yapısını güçlendirmek üzere düzenlemiş olduğu eğitimler düzenlemiş olduğu eğitimler (Avrupa Birliği proje yazım eğimleri, Kalkınma Ajansı proje yazım eğitimi, TUBİTAK proje yazım eğitimleri )

    Ar-Ge faaliyetlerinin arttırması amacıyla Proje destek ekibinin kurulması,

    Asistan tezlerinin proje haline getirilmesi,

    Patent alma süreci ile ilgili yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri,

    Ar-Ge ve kalkınma ajansı projelerinde mali boyutta yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri üzerinde konuşuldu.

ar-geg2-14-03.jpg

 

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡