“Eğitim yılına 15 Temmuz Dersi ile başladık “

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 nolu Şube Başkanı Talat Yavuz “ eğitim camiasında gündem oluşturan etkin bir şubeyiz” dedi.

“Eğitim yılına 15 Temmuz Dersi ile başladık “

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Başkanı Talat Yavuz Basın mensupları ile bir araya geldi.

Sözlerine Eğitim Bir Sen 4.nolu şubesi  ile ilgili bilgiler vererek  başlayan Talat Yavuz,  Eğitim birsen 4 nolu şubesinin 7 bin 200 üyesi bulunduğunu, eğitim camiasında gündem oluşturan  etkin bir şube olduklarını söyledi.

İstanbul’da 42 bin üye olduğuna dikkat çeken Yavuz , sendika olarak  okulların eğitimin problemleriyle, eğitimcilerin problemleriyle, Türkiye’nin gündemini yakından takip ettiklerini Eğitim problemlerini sadece yakınmayla değil, çözüm önerileriyle beraber gündeme getirdiklerini belirtti.

Bu sene çalışmalarını geçen sene yürütülen ve yarıda kalan projelerle devam edeceklerini kaydeden Yavuz,”Bizim okul  yöneticilerine özgü  “yönetici okulu” gibi bir projemiz vardı. Bu proje kapsamında her sene önemli bir konuşmacıyı  Pendik Yunus Emre Kültür Merkezinde ağırlıyoruz.  Yine “ Fikir harmanı” dediğimiz bir tartışma ve sohbet programımı var. Bu programımızı bu sene idarecilerden öğretmenlere kaydıracağız ve eğitimi, eğitimcilerin sorunlarını tartışacağız.” Dedi.

15 Temmuz ihanet sürecini Büyük haçlı seferi olarak niteleyen Yavuz; “ sendika olarak bizde bu sürecin çok büyük stresi oldu. Önce Türkiye’de şöyle bir algı oldu;” Eğitim-Birsen ihraç edileceklerin listesini hazırlar, ve  sürecin içerisine girer ve Eğitim Birsen  bunları temizler” ancak bu bizim işimiz değil fakat takip edeceğiz, ülkeye ihanet edenlerin elbette iş başında olmaması gerektiğini söylüyoruz. “ ifadesinde bulundu.

İhraç ve açığa alınma listeleri açıklandığında içerisinde yanlış isimlerinde olduğunu gördüklerini söyleyen Yavuz, Zaten bu kamuoyunda mal oldu çünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan “ at izi, it izine karıştı” diye bir ifadesi var. Burada yapılan yanlışların hükümetin işini zorlaştıracağını düşünerek bununla ilgili kamuoyu  oluşmasında yardımcı olduk. Çünkü her haksızlığa uğrayan bir kişi  büyük bir alanı kirletiyordu.  100 kişili atılacaklar listesinde 3’tane masum insanı kasıtlı bir şekilde o listeye eklemeniz o listeyi sulandırmış oluyordu”

Eğitim yılına 15 Temmuz Dersi ile başladık

2016 – 2017 eğitim yılına 15 temmuz dersi ile başladıklarını anlatan Yavuz,  Büyük bir sorumluluğumuz var. Bunun farkındayız.  Eğitim alanı bizim için önemli bir nesli yanlış eğiterek ülkeyi nereye getirdiklerini gördük, bu ülke insan kaynağını, para kaynağını bu adamlara verdi ve biz bunları adam zannettik ama bunlar büyük bir ihanet peşindeymiş” ifadelerinde bulundu. – Haber: Yusuf SARAY

img_9605.jpg

 

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡