Elektromotor ne demek, TDK'ya göre Elektromotor kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Elektromotor kelimesini ilk kez duyan bazı vatandaşlar "Elektromotor ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Elektromotor nedir?" sorularını internetin faydalı yanını kullanarak araştırma yapıyor. Bölge Gündem editör ekibi Elektromotor kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledi.

Elektromotor ne demek, TDK'ya göre Elektromotor kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçede bir birinden ilginç hiç duymadığımız veya çok az duyduğumuz kelime bulunur. Bunlardan bazılarının anlamı bilinmez. Bu nedenle konu ile alakalı çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Elektromotor ne demek? Elektromotor TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi elektromotor kelimesi. Peki elektromotor ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre elektromotor nedir, elektromotor kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

ELEKTROMOTOR NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Elektromotor kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Elektromotor kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre elektromotor kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Elektrik enerjisini mekanik enerjiye çeviren cihaz
- Mekanik veya kimyasal bir etki altında elektrik üreten araç

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN