Emekliye Bayram İkramiyesi Belli Oldu 22 Ağustos 2017

Emekli ve Memurların alacağı maaşlar ne kadar oldu. Emekliye ne kadar zam yapıldı, Memurlar bu bayramda ne kadar ikramiye alacak? Tüm sorularınızın cevabını haberimizde bulabilirsiniz

Emekliye Bayram İkramiyesi Belli Oldu 22 Ağustos 2017

Bayramda emekliye ikramiye var mı? Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan toplu sözleşme görüşmelerinde yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisine yönelik çok sayıda talep karara bağlanacak. En çok merak edilenlerden birisi de memur ve memur emeklisine bayramlarda ikramiye verilmesi. Kurban Bayramı'na sayılı günler kalırken, vatandaşlar bu soruya yanıt arıyor. Peki, Memur ve memur emeklisine bayramda ikramiye var mı?

Emekliye Bayram İkramiyesi Belli Oldu 22 Ağustos 2017

Memur ve emekli memurun zam oranları belli oldu. Kamu çalışanlarının ücret artışlarının belirlendiği toplu görüşme sona erdi. Hükümet ve memurlar 2018 yılı için %4+3.5, 2019 yılı için ise %4+5 zam konusunda anlaştı. İmzalar bugün atılacak. 3.2 milyon memur, 1.9 milyon emeklinin gözü dün Memur-Sen ile hükümet arasında süren toplu görüşmelerdeydi. Gün boyu süren müzakereler gece yarısından sonra sonuçlandı. Anlaşmaya göre kamu görevlisi ve memur emeklisi 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için ise yüzde 3.5 zam alacak. Bu rakam 2019 yılı için ise ilk altı ay yüzde 4, ikinci altı ay ise yüzde 5 olarak gerçekleşecek. Peki memur maaşları ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi bu yıl kaç lira artış oldu?

2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlandı. Memur ve memur emeklisi maaşlarına 2018 yılı ilk 6 ay için; yüzde 4, İkinci 6 ay için; yüzde 3,5, 2019 yılı ilk 6 ay için; yüzde 4, İkinci 6 ay için; yüzde 5 oranında zam yapılması konusunda uzlaşıldı.

Ayrıca 6 aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranının öngörülen artış oranını aşması halinde enflasyon farkı da ödeneceği öğrenildi. Anlaşmaya ilişkin imza töreni bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda gerçekleştiriliyor. 

En düşük memur maaşı 2929 TL oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu imza töreni sonrası anlaşmanın detaylarını açıklıyor. Bakan Sarıeroğlu imza töreninde şunları söyledi:

* Sözleşme kapsamında anlaştığımız rakamları paylaşıyorum. 2018 yüzde 4+3.5, 2019 yüzde 4+5 olarak zam konusunda mutabakata vardık. En düşük memun maaşı 2018 ilk yarısında 2929, ikinci yarıda 3198 TL. Kümülatif zam 2018 7.6 2019 9.2 artış gerçekleşti. Kümülatif toplam artık yüzde 17.54 zam yapmış durumdayız.

* En düşük 2019 memur emeklisi maaşı 2093 liraya yükselmiş durumda. İnşallah gerekli şekilde kamu çalışanları için daha olumlu adımlar atarız.
Kamu mali dengesini gözetiyoruz.

* Refah payındaki artış güçlü şekilde gerçekleşti. Piyasalarda çok olumlu etki yaptığını görmüş durumdayız. İnşallah hayırlı olur.
440 teklif maddesi üzerinde müzakere sürdürdük. Bunun sonucunda imza törenini gerçekleştireceğimiz sözleşme metninde 258 maddede uzlaşma var. En yüksek uzlaşma rakamı bu. 50 maddede çok ciddi oranlarda iyileşme var.

Emekliye Bayram İkramiyesi Belli Oldu 22 Ağustos 2017

İKRAMİYE TEKLİFİ BELLİ OLDU AMA TBMM'DEN BİR DÖNÜŞ ÇIKMADI

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, emeklilere yılda 2 kere Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere birer maaş ikramiye ödenmesi için kanun teklifi verdi. Aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdnışmanlığını da yapan Akın, emeklilere yılda iki kere birer maaş ikramiye ödenmesi için Meclis'e Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na Ek Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi sundu.

Toplu görüşmelerde bayram ikramiyesi bekleniyordu

Memur-Sen ve Türkiye-Kamu-Sen memur ve emeklilere bayramda ikramiye verilmesini, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde talep etmişti. Ancak 2018 yılı için yüzde 3,5+4, 2019 için yüzde 4+5'lik zam konusunda tarafların anlaştığı görüşmelerde bayram ikramiyesi konusunda bir sonuca varılamadı.

5.1 milyon memur ve emekliyi heyecanlandıran Memur-Sen'in teklifine göre, Kurban Bayramı'nın dini bayram olması dolayısıyla emeklilere ve memurlara 1.950 Türk Lirasi ikramiye verilmesi talep ediliyordu.

Emekli ikramiyesi TBMM'ye de taşındı

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ise emeklilerin sorunlarını TBMM'ye taşıdı ve maaşların bayram öncesinde ödenmesinin geçim sorununu çözmediğini belirtti. Sözcü'nün haberine göre, maaşların bayram öncesinde ödenmesinin emekliyi rahatlatacağını ancak çözüm olmayacağını belirten Arslan, “Geçim sorunu çeken, bayramı mutlulukla yaşamak isteyen emeklimiz devleti yanında görmek istiyor. Emeklilerimizin bayram sevincini yaşayabilmesi için emeklilerimize kurban parasının verilmesi, emeklilerimizin bir nebze rahatlamasına vesile olacaktır” dedi.

Dün zam pazarlığında neler yaşandı? İşte tüm ayrıntılar

Taraflar dün öğle saatlerinde bir araya gelirken Bakan Julide Sarıeroğlu toplantı sonrası hükümetin memur ve emekliler için belirlediği yeni zam teklifini açıkladı. 2018 için yüzde 3,5+3,5, 2019 için ise yüzde 4+5'lik teklifi müzakere edilebilir olarak yorumlayan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Bu teklif elimize kalemi veriyor ama mürekkebi koymuyor" ifadelerini kullandı ve hükümetten yeni teklif beklediklerini duyurdu. Bu gelişme üzerine hükümet yeni teklifini sundu ve 2018 için yüzde 4+3,5, 2019 için ise yüzde 4+5'lik zam oranında tarafların uzlaştığı haberleri geldi.

 

Son teklif öncesi Memur-Sen açıklama yaptı

Öğle saatlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun açıkladığı zam teklifini imzaya atmaya uygun değil diyen Memur-Sen, hükümetten yeni teklif beklediklerini açıkladı. Toplu sözleşme görüşmelerinde yeterli süre olduğunun altını çizen Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın önemli açıklamalarda bulundu. Teklifin istedikleri noktaya gelmemesi durumunda gerekirse Hakem Kurulu'na da gidebileceklerine vurgu yapan Ali Yalçın'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle;

* Toplu sözleşme sürecinin ilk anından itibaren tekliflerimizin işveren cephesine alternatifli teklifler sunduk. Makul tekliflerle gelinsin istedik. Medyaya yansıyan 3,5'lu tekliflerin ardından Milletin Adamı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte bir araya geldik. 

* Bize iletilien son rakam yeterli değildir. Bize teklif edilen bu rakamlar enflasyon oranında her altı ayda yükseltilmesi muhtemel tekliflerdir. Memur maaşları enflasyon oranında değil, refah seviyesinden pay aldıkça anlamlı olacaktır. Altı ay önce 4 altı ay için tahminlerde bulunuyoruz. Merkez Bankası'nın enflasyon hedefleri ve gerçekleşen rakamlar ortadadır. 

* Önce enflasyonu sonra da maaşı tahmin etmek zorunda kalan memurlar yerine, gelin bu konuda mevcut gerçekleri dikkate alarak bir rakam ortaya koyalım dedik. Bugün bize sunulan teklif bize bu konuda yardımcı olmuyor. Büyümeden pay almasını sağlamaktan uzak. Bu durumda bu teklifi imzalamamız mümkün değil. 

* Kaleme yeterince mürekkep koyulması için yeterli zaman var. Biz tekliflerimizi alternatifli sunmuştuk. 

* Bu nedenle teklif müzakere uygun ama altına imza atmaya uygun değildir. Ayrıca memurlarnın tekliflerin tam anlamıyla görülmediğini gösteriyor.

* Bizim durduruğumuz nokta net, attıkları adım için teşekkür ediyor. Ancak birkaç adım daha atmalarını bekliyoruz. 

*Çok yüksek oranlardan bahsetmiyoruz. Bu anlamda bizim durduğumuz nokta anlaşılmıştır diye düşünüyoruz. 

Bakan Sarıeroğlu hükümetin teklifini açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 ve 2019 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği 4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamında Bakanlıkta basın toplantısı düzenledi.

4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamında hükümetin memur ve emekliler için 2018 yılında her iki yarı yıl için yüzde 3.5+3.5, 2019 yılı ilk yarı yıl için yüzde 4, ikinci yarı yıl için ise yüzde 5 zam teklifi sundu. 

Görüşmelerin 1 Ağustos'ta başladığını anımsatan Sarıeroğlu, Kamu İşvenleri Heyeti olarak hükümetin 2018 ve 2019 yıllarının birinci ve ikinci altı aylık dönemleri için yüzde 3'er zam ve enflasyon farkını içeren teklifini 14 Ağustos'ta sendikalara sunduklarını bildirdi.

Sarıeroğlu, sonraki süreçte sendikalarla diyaloglarının devam ettiğini belirterek, "Bu sırada bir ara teklif değerlendirmesi yaptık ve teklifimizi güncellemiştik. Bu bağlamda biz ara değerlendirme sonrasında teklifimizi; 2018 yılın ilk altı ayı için yüzde 3,5 ikinci altı ayı için yüzde 3,5, 2019'un ilk altı ayı için yüzde 3,5, ikinci altı ayı için yüzde 3,5 şeklinde revize ettiğimiz teklifimizi heyetimizle paylaştık." dedi.

Tekliflerini revize etmelerinin ardından tüm tarafların katılımıyla sabahlara kadar süren yoğun bir çalışma temposu yaşadıklarına değinen Sarıeroğlu, şunları ifade etti:

"Müzakereleri belli bir noktaya getirdik. Bugün, 21 günlük süreç sonunda, diyaloglarımız, istişarelerimiz sonucunda hükümet adına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak, Kamu İşveren Heyeti Başkanı olarak da son teklifimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Teklifimizi oluştururken müzakerelerimiz temel bir kaynak oluşturdu. Ekonomik istikrarımız, kamu çalışanlarımızın talepleri, beklentileri bizim için her zaman bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman öncelikli olmuştur. Bunu dikkate aldık ve 80 milyon vatandaşımızın da menfaatleri doğrultusunda son teklifimize Kamu İşveren Heyeti olarak oluşturduk. Bu bağlamda teklifimiz; 2018'in ilk altı ayı için yüzde 3,5 ikinci altı ayı için yüzde 3,5, 2019'un ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için yüzde 5 şeklinde belirlenmiştir. Az önce gerçekleştirdiğimiz toplantıda bu teklifimiz Kamu İşveren Heyeti Başkanı olarak Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanımıza illetim. Bundan sonraki aşamada kendileri değerlendirmelerini gerçekleştirecekler."

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ 

4. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde 2018 ve 2019 yıllarında memurların ve memur emeklilerinin mali ve sosyal haklarında yapılacak iyileştirmelerin belirlenecek ve ayrıca yıllardır görüşülen ve talep edilen bayram ikramiyesi mevzusu da masaya yatırılacak. Memur-Sen ve Türkiye-Kamu-Sen’in ikramiye taleplerine verilecek yanıt dört gözle bekleniyor.

TOPLAM 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisine; 2018-2019 yılında yapılacak zam oranları için toplu sözleşme görüşmelerinde gece yarısından sonra anlaşma geldi.  Hükümet son teklifini 2018 yılı için ilk altı ay yüzde 4, ikinci altı ay yüzde 3.5, 2019 yılı için ilk altı ay yüzde 4, ikinci altı ay yüzde 5 olarak açıklarken; Memur-Sen bu teklifin müzakereye açık ancak imzaya kapalı olduğunu belirtti. Yapılan anlaşma ise, 3.5 +4+4+5 oranları üzerinden gerçekleşti.

ENFLASYON FARKI DA ÖDENECEK

Ayrıca 6 aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranının öngörülen artış oranını aşması halinde enflasyon farkı da ödenecektir.

Anlaşmaya ilişkin imza töreni 22.08.2017 (Salı) tarihinde saat 11.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecektir."

MEMUR GÖRÜŞMELERİ İLE İLGİLİ MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN AÇIKLAMA YAPTI!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin memura teklif ettiği zam teklifinin yeterli ve ikna ediici olmadığını söylerken "Müzakere için rakam önemlidir" dedi.

Hükümet sendikalara, kamu görevlileri ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018'in ilk altı ayı için yüzde 3,5 ikinci altı ayı için yüzde 3,5, 2019'un ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için yüzde 5'lik zam öngören yeni bir teklifte bulundu. Memur-Sen konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Makul bir teklifle gelinsin istedik.
Teklif yeterli ve ikna edici değildir, ancak müzakere için rakam önemlidir.
Teklif müzakere uygun ama imzaya uygun değil.
Gelen rakam, 4-5 puan üzerinde olursa anlaşma imzalanır.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 için yüzde 3,5+3,5, 2019 için yüzde 4+5 zam teklif ettiklerini açıkladı. Memur-Sen'in hükümetin teklifine yanıtı ise "Teklif müzakereye uygun ama imzaya uygun değil" şeklinde oldu. Hükümet, yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 1 milyon 900 bin memur emeklisi için son zam teklifini sundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 için yüzde 3,5+3,5, 2019 için yüzde 4+5 zam teklif ettiklerini açıkladı.

Bakan Sarıeroğlu, saat 24.00'e kadar sürecin olumlu sonuçlanmasını umduğunu belirtti.

MEMURLARDAN YANIT

Hükümetin zam teklifine Memur-Sen'den yanıt geldi. Teklifin yeterli ve ikna edici olmadığını söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Teklif müzakereye uygun ama imzaya uygun değil" dedi.

"Memur-Sen olarak biz kamu görevlileri maaşları enflasyona yenilmekten ziyade refahtan pay alınca yükseliş başlayacak" diyen Yalçın, şunları kaydetti:

"Biz mevcut gerçekleşen enflasyon rakamlarının dikkate alınarak bunun üzerinden bir gerçeklikle masaya gelinsin istedik. Yeterli süre var ve birkaç puan artışla birlikte yeniden bir araya gelinebilir. Bize göre masaya gelmesi gereken 4-5 puan, yeterli süre var. Teklif imza atmaya uygun değildir. Birkaç adım daha bekliyoruz. Müzakereye hazır ama imzaya uzağız."

ANLAŞMA OLMAZSA HAKEM HEYETİ'NE

4. dönem toplu görüşmelerinde yasal süre bugün sona eriyor. Toplu görüşme sürecinde saat 24.00'e kadar hükümetle memurlar arasında uzlaşma sağlanamazsa süreç Kamu Hakem Heyeti'ne gidecek.

MEMURLAR NE İSTİYOR?

Memur-Sen, 2018 ve 2019 yılları için üç alternatifli teklifte bulunmuştu.

İlk teklifte, 2018'in ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 6, 2019'un ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 8 zam öngörülüyor.

İkinci teklifte, 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere taban aylığa 75 lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 zam talep ediliyor. 1 Ocak 2019'dan geçerli olmak üzere de taban aylığa 75 lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 zam isteniyor.

Üçüncü teklif ise 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere ek ödeme oranlarına 15 puan ilave zam ve birinci altı ayda yüzde 6, ikinci altı ayda yüzde 6 zam ile 2019 için birinci altı ayda yüzde 10, ikinci altı ayda yüzde 8 zam talebini içeriyor.

Türkiye Kamu-Sen ise 2018'de seyyanen net 150 lira, yüzde 10+10 artış ve bu artışların üzerine ekonomik büyüme ve refah paylarını içeren yüzde 3'lük zam ile 2019'da seyyanen net 150 lira ve yüzde 8+8 artış ile yüzde 3 ekonomik büyüme ve refah payı artışı teklifinde bulundu.

2016 ile 2017'yi kapsayan 3. dönem toplu sözleşmeyle, kamu çalışanlarına geçen yıl için yüzde 6+5, bu sene için ise 3+4 zam yapılmıştı.

HAKEM KURULU NEDİR?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay Başkan, Başkanvekili, Başkan Yardımcısı veya daire başkanları arasından Bakanlar Kurulunca Başkan olarak seçilecek bir üye, Kamu İşveren Heyeti Başkanınca Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Devlet Personel Başkanlığından görevlendirilecek birer üye, en fazla üyeye sahip konfederasyon tarafından belirlenecek iki, ikinci ve üçüncü sırada bulunan konfederasyonlardan birer üye, üniversitelerin ilgili bölümlerinden en az doçent unvanını taşıyanlar arasından Bakanlar Kurulunca seçilecek bir üye ve sendikalarca belirlenen en az doçent unvanını taşıyan yedi öğretim üyesi arasından Bakanlar Kurulunca seçilecek bir üye olmak üzere toplam 11 üyeden oluşuyor.

Kurul, başkanın çağrısı üzerine başkan dahil en az sekiz üyenin katılımı ile toplanıyor. Mazereti nedeniyle toplantıya katılamayacak üyelerin yerine yedekleri çağrılıyor.

Kurul, toplantıya katılanların çoğunluğu ile karar alıyor. Üyeler, çekimser oy kullanamıyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu taraf çoğunluğu sağlamış sayılıyor.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, tarafların başvuru tarihinden itibaren beş gün içinde kararını veriyor. Kurul kararları kesin ve toplu sözleşme hükmünde oluyor. Kararlar taraflara üç gün içerisinde yazılı olarak bildiriliyor ve Resmi Gazete'de yayımlanıyor.

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu hükümetin memura yeni zam teklifini açıkladı! Hükümet sendikalara, kamu görevlileri ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018'in ilk altı ayı için yüzde 3,5 ikinci altı ayı için yüzde 3,5, 2019'un ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için yüzde 5'lik zam öngören yeni bir teklifte bulundu.  Hükümet, yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 1 milyon 900 bin memur emeklisi için son teklifini sundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, memur maaşlarına hükümet olarak son teklifin 2018 yılı için yüzde 3,5+3,5 olduğunu duyurdu.  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, toplu sözleşmelerin son gününde yaptığı açıklamada , hükümetin son teklifinin 2018 için yüzde 3.5+3.5, 2019 için yüzde 4+5 olarak revize edildiğini söyledi. Bakan Sarıeroğlu: "Ara teklifimiz 2018 yılı için yüzde 3,5+3,5, 2019 yılı için yüzde 4+5. Müzakereler devam ediyor" dedi.
 
Bakan Sarıeroğlu görüşmeler sonucunda akşama kadar zam oranlarının netleşeceğini açıkladı. 1 Ağustos'ta başlayan 4. dönem toplu görüşmelerinde, hükümet 14 Ağustos'ta 2018 ve 2019 yıllarının birinci ve ikinci altı aylık dönemleri için yüzde 3'er zam ile enflasyon farkından oluşan teklifte bulunmuştu. Hükümet ile memur sendikalarının zam oranında anlaşamaması halinde zam oranı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından belirlenecek.

Emeklilerin ve memurların alacağı 4 ayrı zam oranı ile bayram ikramiyesi başta olmak üzere diğer sosyal haklarla ilgili karar açıklandı. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 ve 2019  yıllarında yapılacak zammın belirlendiği 4. dönem toplu görüşmelerinde yasal süre bugün sona erdi. Yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur  emeklisi, 2018 ve 2019 yıllarında mali ve sosyal haklarının belirleneceği 4.  dönem toplu görüşmelerine odaklanmıştı. Hem Memur-Sen'in hem de Türkiye Kamu- Sen'in talepleri arasında yer alan bayram ikramiyesi hayata geçmesiyle birlikte, toplam 5.1 milyon memur ve memur emeklisine Kurban Bayramı öncesinde önemli bir müjde almış oldu. Memurlar ve memur emeklileri için bayram ikramiyesinin hayata geçmesiyle SSK ve Bağ- Kur emeklilerine de umut oldu.

BAKANLIK TEKLİF SUNMUŞ SENDİKLAR BEĞERMEMİŞTİ

1  Ağustos'ta başlayan görüşmelerde, sendikalar tekliflerini sundu. Sendikaların  teklifini değerlendiren hükümet ise 14 Ağustos'ta 2018 ve 2019 yıllarının birinci  ve ikinci altı aylık dönemleri için yüzde 3'er zam ile enflasyon farkından oluşan  teklifte bulundu. Aradan geçen sürede anlaşamayan tarafların, yasal olarak bugün sona  erecek görüşme süreci kapsamında bir araya gelmesi bekleniyor.  Hükümet ile memur sendikalarının zam oranında bugün de anlaşamaması  halinde zam oranı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından belirlenecek. 

Kamu görevlilerinin ve memur emeklilerinin 2018 ve 2019 yıllarında sosyal ve mali haklarında yapılacak iyileştirmelerin belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinde bugün son gün. Memur konfederasyonları ve Kamu İşveren Heyeti'nin görüşmesinden ya uzlaşma çıkacak ya da hakem kuruluna gidilecek. Konfederasyonlar, Kamu İşveren Heyeti'nin ilk teklifi olan 2 yılda yüzde 3'erlik 4 zam ve enflasyon farkına 'Kapalıyız' derken; masaya yeni bir öneri gelmesini bekliyor. Yeni öneri kabul görürse, toplu sözleşme tutanağı imzalanacak.

EN AZ 380 LİRA
 
Halen en düşük memur emeklisi maaşı bin 871 lira. Masaya 3 alternatifli zam teklifiyle oturan Memur-Sen'in talebi, bu maaşı 2 yılda toplam 720 lira zamla 2 bin 591 liraya yükseltiyor. Kamu İşveren Heyeti'nin ilk teklifi ise en düşük emekli maaşına toplam 234 lira zam ve ayrıca enflasyon farkı verilmesini içeriyor. Üzerinde konuşulan bir formül ise düşük memur ve memur emeklisi maaşlarına 90 lira seyyanen zam, 2018 ve 2019'da yüzde 3.5'lik 4 zam ve enflasyon farkı şeklinde. Eğer böyle bir formül hayata geçerse de en düşük memur emeklisi maaşı bin 871 liradan 2019'un ikinci yarısında 2 bin 250 liraya yükselecek. Toplam artış 379,29 lira olacak. Ayrıca enflasyon farkı oluşursa, zam daha da yükselecek. Memurlar ve memur emeklileri, zam oranının yanı sıra Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye talebi konusunda verilecek kararı da merakla bekliyor.
 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Korkunç kaza kamerada! Üst geçidi kullanmayan genç bedelini ağır ödedi!
Korkunç kaza kamerada! Üst geçidi kullanmayan genç bedelini ağır ödedi!
Yalova’da devrilen kule vincindeki operatörün cansız bedenine ulaşıldı!
Yalova’da devrilen kule vincindeki operatörün cansız bedenine ulaşıldı!
İstanbul'da kaçakçılık operasyonu! Koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnit ele geçirildi!
İstanbul'da kaçakçılık operasyonu! Koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnit ele geçirildi!
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon! PKK/KCK sözde Gençlik Topluluğundan sorumlu Rojda Bilen etkisiz hale getirildi!
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon! PKK/KCK sözde Gençlik Topluluğundan sorumlu Rojda Bilen etkisiz hale getirildi!
Çok Okunanlar
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
Emekliye güzel haber var! Maaşa ek 5 bin TL verilecek
Emekliye güzel haber var! Maaşa ek 5 bin TL verilecek
Depolarını bu tarihe kadar, fullemeyen kalmasın! Benzin ve motorine 2'ci zam kapıda!
Depolarını bu tarihe kadar, fullemeyen kalmasın! Benzin ve motorine 2'ci zam kapıda!
Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar artıyor mu? Hangi illerde yağmur var? Salı günü hava nasıl?
Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar artıyor mu? Hangi illerde yağmur var? Salı günü hava nasıl?
Yorumlananlar
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek