Enfekte nedir? Enfekte olmak nedir?

Koronavirüs salgınından sonra adı sıkça duyulan enfekte, enfekte olmak kelimeleri merak konusu oldu. Peki Enfekte nedir? Enfekte olmak nedir? işte cevabı..

Enfekte nedir? Enfekte olmak nedir?

Dünyayı saran salgından sonra korkulan olmuş virüs Türkiye'yede bulaşmıştı. Peki sürekli söylenen enfekte kelimesinin anlamı nedir? Enfekte olmak ne demek işte detaylar...

ENFEKTE NEDİR? ENFEKTE OLMAK NEDİR?

Enfekte olmak enfeksiyon ile karıştırılan kelimelerden. Enfekte nedir tıptaki anlamı ile başlayalım. Enfekte olmak kelime anlamı olarak hastalık yapan bir mikroorganizmanın yani virüsün bir kişiye bulaşarak yayılması anlamında kullanılır. Birkaç tanımına daha rastlıyoruz enfekte olmak tabirinin.

  1. Mikroorganizmanın canlı ya da cansız ortama bulaşması
  2. Enfeksiyon geçiren canlı
  3. Bir enfeksiyona bulaşmış kişi
  4. Enfeksiyon taşıyan kişi
  5. Virüs bulaşmış kişi

ENFEKTE OLMAK NEDİR?

Enfekte oldu kavramı da sıkça karşımıza çıkıyor. Virüs bulaştığından şüphe edilen kişiden, bir başka kişiye hastalık bulaşıyorsa bu durumda “enfekte oldu” tabiri kullanılıyor. Enfekte yayılımı temas yoluyla oluyor. Enfekte olmuş bir kişinin etrafındaki herkes risk grubunda oluyor.

Karantinaya alınıyor. Aynı ortamı solumak, bazı özel eşyaların ortak kullanımı, yakın temas hastalığın bulaşmasına neden oluyor. Uzmanların “evde kal” çağrısı tam da bu sebepten işte. Ne kadar çok kişi evinde kalırsa hastalığın enfekte olasılığı da bir o kadar azalıyor. Bu süreçte sokaklarda dolaşmak, kendinize ve çevrenize yapacağınız en büyük kötülük.

Virüsün temas yoluyla bulaştığından bahsettik. Bu konuda bazı kafa karışıklıklarımız da yok değil. Örneğin dışarı çıkamadığımız için çoğumuz ihtiyaçlarımızı online şekilde gideriyoruz. Online sipariş ile market alışverişimizden günlük ihtiyaçlarımıza kadar karşılayabiliyoruz. Öyle bir korktuk ki açıkçası kargodan bile şüphe ediyoruz ki sanırız bu şüpheden yalnız değiliz. Şimdi çoğu insanın aklında kargo ile virüs geçer mi sorusu yatıyor. Bu konuda uzmanlar ne diyor bir göz atalım…

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡