Eşcinsel ilişkinin hükmü nedir? Diyanet İşleri Başkanlığı

Eşcinsel ilişkinin hükmü nedir? sorusu Müslümanlar tarafından araştırılıyor. Erkekle erkek, kadınla kadın arası cinsel ilişki, dinen haram ve günahtır. Eşcinselliğe getirilen yasak Kuran'ın hangi ayetlerin yer alıyor? Haberimizden o ayetlere ve Diyanet İşleri Başkanlığının yorumuna ulaşabilirsiniz...

Eşcinsel ilişkinin hükmü nedir? Diyanet İşleri Başkanlığı

Eşcinsel ilişkinin hükmü nedir? Kuran'ı Kerim'de erkek erkeğe, kadın kadına cinsel ilişki ve ensest ilişki yaşamak kesin bir hükümle yasaklanmıştır. İşte, o ayetler ve Diyanet İşleri Başkanlığının yorumu...

Eşcinsel ilişkinin hükmü nedir? Diyanet İşleri Başkanlığı

EŞCİNSEL İLİŞKİNİN HÜKMÜ NEDİR? 

Erkekle erkek, kadınla kadın arası cinsel ilişki, dinen haram ve günahtır. Nitekim Kur’an’da bildirildiğine göre eşcinsel ilişkide bulunan bir toplum Hz. Lût (a.s.) tarafından uyarılmış yaptıkları işin çirkin bir iş ve büyük bir günah olduğu bildirilmiş ve bu günahta ısrar etmeleri üzerine de helak edilmişlerdir (A’râf, 7/ 80-81).

Eşcinsel ilişkinin hükmü nedir? Diyanet İşleri Başkanlığı ​​​​​​​

Bu tür cinsel ilişki haram olduğu gibi, bu ilişkiye götürecek tutum ve davranışlar da haramdır. Hz. Peygamber (s.a.s.) bir erkeğin başka bir erkeğin bakılması haram olan yerlerine; aynı şekilde bir kadının da başka bir kadının bakılması haram olan yerlerine bakmasını ve dokunmasını yasaklamıştır. Yine, iki erkek veya iki kadının arada bir engel olmaksızın aynı örtü altında bulunmamalarını emretmiştir (Tirmizî, Edeb, 38).

İki insan arasındaki cinsel ilişkiyi helal hale getiren şey nikahtır. Nikah ise sadece aralarında akrabalık gibi herhangi bir evlenme engeli bulunmayan bir erkek ile bir kadın arasında meşrudur. Nikahtan söz eden Kur’an ayetlerinin tamamında nikah, sadece erkek ve kadın arasında gerçekleşebilen bir akit olarak ifade edilmektedir (Nisâ, 4/22). Aynı cinsten olan iki kişi arasında nikah meşru olmadığına göre, bunlar arasında cinsel ilişki de meşru olmaz.

Eşcinsel ilişkinin hükmü nedir? Diyanet İşleri Başkanlığı ​​​​​​​

İster erkekler ister kadınlar arasında olsun eşcinsel ilişkiler, dinimizin kesinlikle yasakladığı en büyük günahlardandır.

Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı

26
7
7
71
77
6
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡