Eyyam Reisi ne demek, TDK'ya göre Eyyam Reisi kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Eyyam Reisi kelimesini ilk kez duyan bazı vatandaşlar "Eyyam Reisi ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Eyyam Reisi nedir?" sorularını internetin faydalı yanını kullanarak araştırma yapıyor. Bölge Gündem editör ekibi Eyyam Reisi kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledi.

Eyyam Reisi ne demek, TDK'ya göre Eyyam Reisi kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçede bir birinden ilginç hiç duymadığımız veya çok az duyduğumuz kelime bulunur. Bunlardan bazılarının anlamı bilinmez. Bu nedenle konu ile alakalı çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Eyyam reisi ne demek? Eyyam reisi TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi eyyam reisi kelimesi. Peki eyyam reisi ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre eyyam reisi nedir, eyyam reisi kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

EYYAM REİSİ NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Eyyam reisi kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre eyyam reisi kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Eyyam ağası

EYYAM REİSİ CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Eskiden eyyam reisi denirdi, yani zamana göre hareket eden adam demekti.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN