Fast – Food Zararları, Yağ Oranları? Fast – Food Obeziteye sebep olur mu? Yağ Oranları

Özellikle yağ oranı yüksek gıdalarla beslenilmesi sonucunda obez kişilerin sayısında hızlı bir artış ortaya çıkıyor. Günümüzde obezitelerin sayısı bu nedenle çok fazladır.

Fast – Food  Zararları, Yağ Oranları? Fast – Food  Obeziteye sebep olur mu? Yağ Oranları

Kolay bulunması ve lezzetinin toplumumuza cazip gelmesi sonucu, fast-food tipi hazır yiyecekler son yıllarda yaygın olarak tüketilmeye başlandı. Bu tip gıda maddeleri içinde doymuş yağ asidi oranı yüksektir.

Doymuş Yağ Asitleri ve Kolesterol !

Doymuş yağ asitleri de damarların bozulmasına yol açan kötü kolesterol’ün yükselmesine sebep olur. Hem kilonun artışı, hem de damarların yapısının bozularak damar sertliğinin ortaya çıkması ileride bahsedeceğim hastalıkların oluşmasına yol açar.Toplumsal bilincin arttırılarak gıdaların nitelikleri ve insan sağlığına etkilerinin neler olduğu ve bunların sağlıklı şekilde tüketilmeleri konusu halka bıkmadan, usanmadan anlatılmalıdır.

Kolesterol için Balık Tüketin !

Akdeniz tipi beslenme son yıllarda tüm bilim çevreleri tarafından halka önerilen ilk seçeneklerden birisi haline geldi. Balık tüketiminin ve beyaz etin özellikle kolesterol sorunu olanlara önerilmesi son derece doğru bir yaklaşımdır. Bunun yanında belirli miktarların üstüne çıkmamak koşuluyla ceviz, fındık, bademgibi kuru yemişler ve yağsız sütün de mönüye eklenmesi çok yaralı olur.

Günümüzde Şişmanlık Obezite Büyük Tehlike

Ama en az bunun kadar hatta bundan da önemlisi, vücutta bozulmalar başlamadan çok daha erken yaşlarda bu tip gıdaların, sebze ve meyvelerin daha yaygın olarak tüketilmeleri konusu toplum sağlığı açısından inanılmaz derecede önemlidir.

Günümüzde şişmanlık (obezite) ciddi bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Ekonomik açıdan ileri gitmiş ülkelerde şişmanlık ve onun yol açtığı hastalıklara her yıl milyarlarca dolar harcanması sorunun ne kadar ciddi olduğunu göstermesi bakımından son derece anlamlıdır.Şişman hastalarla olan tedaviye yönelik sorgulamalar sırasında, yağ ve karbonhidrat oranı yüksek gıdaların tercih edildiğini görüyoruz.

Bunun yanında özellikle tatlılar ve çikolata da şişman kişiler tarafından tercih ediliyor.

Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis,  tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡