FETÖ'nün Samsun yapılanması deşifre edildi

Samsun Valiliği, yürütülen soruşturma kapsamında kentteki FETÖ/PDY iş adamları yapılanma şemasını ortaya koydu.

FETÖ'nün Samsun yapılanması deşifre edildi

Samsun Valiliği"nin yayımladığı yapılanma şemasının en üstünde "il imamı" olarak adlandırılan "sözde vali" yer alıyor. Şemada "il imamı"na bağlı 3 "büyük bölge imamı" ve bunlara bağlı olarak da iş adamlarından oluşan 5 "ana mütevelli" gözüküyor.

Örgütün yapılanma şemasında "büyük bölge imamları"nın altında 4 tane "mütevelli grup imamı" ve bunlara bağlı 9 "ev abisi"nden oluşan "Kurye" bulunuyor. Ayrıca "ev abileri", "himmet kuryesi" ve "muhasebeci"ye bağlı 10"ar iş adamından oluşan 4 "mütevelli" grubu da şemada yer alıyor.

Şemada ayrıca "il imamı"na direkt bağlı "muhasebe şirketi", ona bağlı "örgütün muhasebecisi" ve "himmet kuryesi" de gözüküyor.

 

(Şemayı büyütmek için tıklayın)

VALİLİK DÜN HİYERARŞİK YAPILANMANIN DEŞİFRE EDİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Valilikten dün yapılan yazılı açıklamada FETÖ/PDY"ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün sözde imamları ve hiyerarşik yapılanmasının deşifre edildiği belirtilmiş, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi görevlileri tarafından FETÖ/PDY ile mücadele çerçevesinde yapılan istihbari ve takip çalışmaları neticesinde, Samsun"da FETÖ/PDY"ye finans sağlayan iş adamlarından oluşan mütevelli grupları, bu iş adamlarının bağlı oldukları mütevelli grup imamları, iş adamlarından alınan parayı örgütün muhasebecilerine ulaştıran himmet kuryeleri, örgütün muhasebecileri, küçük bölge imamı ve il imamı deşifre edilerek bir dizi operasyonlara başlandığı bildirilmişti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡