Tarihçi İlber Ortaylı'dan Ayasofya Camii için skandal sözler! ''Namaz kılmak için gudubet bina''

Tarihçi İlber Ortaylı, katıldığı bir programda Ayasofya'nın ibadete açılması ve namaz kılınması ile ilgili soruya Ayasofya Camii ile ilgili olarak "Gudubet bir bina namaz kılmak için adamın ruhunu karartıyor'' skandal bir cevap vererek tepkilere neden oldu.

İlber Ortaylı katıldığı Müjdat Gezen'in programında, Ayasofya Camii ile ilgili olarak "Gudubet bir bina namaz kılmak için... Adamın ruhunu karartıyor." ifadelerini kullanarak Sultanahmet Camii'ni örnekledi.

Ayasofya Camii, müze olmaktan çıkarılacak tekrar ibadete açılmasının ardından destekleyen ve eleştiren birçok yorum yapılmıştı. Müjdat Gezen ile Bizim Ev programına katılan İlber Ortaylı şunları söyledi:

" 'Ayasofya'da tuvaletler yapalım', Allah cezanı versin senin. Buraya adam girmez, buraya 3 milyon ibadet 3 milyon turist girmez kardeşim. Sultanahmet'te namaz kılınır, Ayasofya'da kılınır mı? Gudubet bir bina namaz kılmak için. Hiçbir ciddi Müslüman yatıp kalkıp secde edip rükuya varıp 5 vakit namaz kılan adam orada kılmaz, adamın ruhunu karartıyor o yapı."

Müjdat Gezen ise "Zaten 150 metre mesafede en güzel Blue Mosque." diye konuştu. Ortaylı ise "Açarsın Blue Mosque, gök önünde şey önünde... Burası sana göre değil. Bura kapatılır. Buranın yıllık kapasitesi 20-30 bin kişidir. Devlet reisleri, ruhaniler, talebeler, bunları etüt eden... Ne işi var ya? Ayasofya'yı herkes bilecek diye bir şey var mı? Kabe'nin içine herkes giriyor mu bütün Müslümanlar? Etrafında dönüyor." şeklinde sözlerini sürdürdü.

VİDEOYA YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
Benzer Videolar