Gastrit Nedir, Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Gastrit Mide Ağrıları Sorunu Tedavisi

Dünyada en çok görülen mide rahatsızlıkları Gastroözofageal Reflü ve gastrittir. Bu söylenen iki hastalık birbirinden tamamen farklıdır. Gastrit nedir, kelime olarak midede meydana gelen inflamatuar yani iltahabi, yangısal süreçleri ifade etmektedir. Bakt

Gastrit Nedir, Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Gastrit Mide Ağrıları Sorunu Tedavisi

Gastrit Nedenleri

Helikobakter Pylori (HP) kronik gastritin en sık görülen nedenidir. HP ağız yoluyla alınarak mide mukozasına yerleşen ve burada gastrit olarak adlandırdığımız biriltihap oluşturan spiral şeklinde bir bakteridir.

Yaşlı popülasyonda daha fazla olmak üzere toplumumuzun yaklaşık %80’inin bu bakteri ile enfekte olduğu gözlenmiştir.Günümüzde ofis çalışanları arasında en sık görülen rahatsızlıklar gastrit, ülser, GORH, hipertansiyon, obezite, ateriyosklerotik ve depresyondur.

Çalışan kişiler midelerini nasıl koruyabilirler?

Yaşam tarzlarında değişiklik yapmalılar. Eğer kişi obez ise ve özellikle karın çevresinde kilolar fazla ise öncelikle kilo vermesi sağlanıyor; düzenli egzersiz öneriliyor. Sigara alkol kullanımı, kahve gazlı içecekler ve baharatlı yağlı besinlerin tüketimi azaltılıyor.

Mide yanması mide hastalıkları çözümü için Hastanın yatak başını yükseltmesi yatmadan önce yemek yememesi, sıkı, dar giyecekler, korse ve kemerli pantolonlar kullanmamaları öneriliyor.

Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis,  tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡