Temel Karamollaoğlu: Çözüm Sürecinin Mahiyetini Bilen Var Mı?

Konferansa Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ahmet Türkcan, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve yoğun bir şekilde Pendik halkının katılım (…)

Temel Karamollaoğlu: Çözüm Sürecinin Mahiyetini Bilen Var Mı?

Konferansa Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ahmet Türkcan, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve yoğun bir şekilde Pendik halkının katılım gösterdiği görüldü.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Pendik İlçe Başkanı Mahmut Kılıç;

“İlçe başkanlığımızca tertiplediğimiz “Ekonomik Kuşatma ve Çözülme Süreci” konulu konferansa katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Maalesef Türkiye gündemi çok hızlı değişen/değiştirilen bir konuma gelmiş durumda. Yapılan PR çalışmaları sonucunda suni gündemler oluşturularak asıl meselelerin halk tarafından anlaşılmasının önüne geçilmektedir. Bir tartışmanın neticesini görmeden, değerlendirmeden kendinizi birden diğer gündemin içinde buluyorsunuz. İşte Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanlığı olarak temelde Türkiye’nin ekonomik olarak nasıl bir kuşatma altında olduğunu son güncel olaylar karşısında partimizin teşhis ve tedavi yöntemlerinin neler olabileceğini Pendik halkı ile buluşturmak üzere Genel Başkan Yardımcımız Sayın Temel Karamollaoğlu’nu sizlerle buluşturduk. Yapılan bu çalışmanın amacına hizmet etmesi temennisiyle başta Temel Beye ve katılımlarınızdan sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Başkanı Mahmut Kılıç’ın yaptığı açılış konuşmasının akabinde Temel Karamollaoğlu kimdir sunumuyla birlikte Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu kürsüye davet edildi.

Kürsüye çıkan Temel Karamollaoğlu “Selamun Aleyküm muhterem kardeşlerim. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Cenab-ı Hakk’ın bu konferansımızı hayırlara vesile eylemesini niyaz ediyorum” diyerek sözlerine başladı. Konuşmasının devamında ekonomik verilere dayalı çarpıcı açıklamalarda bulunan Temel Karamollaoğlu; son 11 yılda yapılan faiz ödemeleriyle neler yapılabileceğini tek tek açıkladı. “Sadece 11 yılda yapılan faiz ödemeleriyle 97 adet MARMARAY, 61 adet 3. Boğaz Köprüsü, 52 adet 3. Havaalanı, 3650 adet tam teşekküllü hastane ve daha niceleri yapılabilirdi” diyen Karamollaoğlu konuşmasının devamında çok doyurucu bilgiler verdi.

Türkiye’nin Dış Ticaret Açığı 100 Milyar $ ulaşmıştır

Türkiye Ekonomisine baktığımızda ise medyayla şişirilmiş bir balonun patlamak üzere olduğunu görebilmekteyiz. Üretimi değil ithalatı teşvik eden ekonomik politikalar sebebiyle Türkiye’nin dış ticaret açığı 100 milyar $ ulaşmıştır. Türkiye artık kendi ekonomisine değil, batı ekonomilerine hizmet eder duruma getirilmiş, her yıl 100 milyar USD, ihraç ettiğinden daha fazla ithalat yapar konuma getirilmiştir. Ak Partinin iktidara geldiği 2002 yılında 15 milyar $ olan dış ticaret açığı, 2013 yılında 100 milyar $ yükselmiştir.

Türkiye Ekonomisinin efendileri Bankalar ve Faiz Baronlarıdır

Devletin ekonomik verilerine baktığımızda 2003 - 2013 yılları arasında toplam 548,3 milyar TL faiz ödemesi yapmıştır. Türkiye, 2002-2013 döneminde yabancılara 107 milyar USD faiz ödemiştir. Şirketlerin, bankalara ödedikleri kredi faizleri, vatandaşın bireysel krediler için bankalara ödediği faizler, vatandaşın, kredi kartları için ödedikleri faizler, bankaların her işlem için aldıkları komisyon, vade farkı ve faiz rakamları o kadar yükselmiştir ki; bankacılık sektörü, hiçbir şey üretmeden, Türkiye’nin en güçlü sektörü durumuna gelmiştir. Vatandaşlardan topladıkları mevduatlar ile, hiçbir risk almadan en karlı ve risksiz sektör olmuşlardır. Çünkü Türkiye’nin tüm zenginlikleri bir şekilde bankalara aktarılmış, her ekonomik işlemin içerisine nüfuz etmişler ve her işlemden bir komisyon veya faiz geliri adı altında haraç elde eder duruma gelmişlerdir. Türkiye ithal etsin veya etmesin, büyüsün veya büyümesin, her zaman kazanan bankalar olmuşlardır.

 

Bir ülkede, en fazla gelire ve hacme sahip sektör, o ülkenin ekonomisinin karakterini şekillendirir.

Almanya nasıl bir sanayi ekonomisiyse, Japonya nasıl bir elektronik ekonomisiyse, Arabistan nasıl bir petrol ekonomisiyse, Yunanistan nasıl bir turizm ekonomisiyse, Türkiye’de bir faiz ekonomisidir. Çünkü Türkiye’nin en güçlü sektörü bankacılıktır. En fazla gelire ve kar rakamlarına onlar sahiptir. Devletin, üreticilerin ve vatandaşların kanlarını emerler. Nitekim eldeki verilerde gösteriyor ki ekonominin efendisi bankalar ve yabancılardır. Bankacılık sektörünün yarısı yabancıdır, yarısı da kamuya yada yerli büyük sermaye gruplarına aittir. Ak Parti döneminde; Türkiye yurtdışındaki bankalara 107 milyar $ faiz ödemiştir. Devletin yurtiçi ve yurtdışındaki banka ve kurumlara ödediği faiz tutarı ise 548,3 milyar TL’dir.

Türkiye’de bankaların yüzde 44’ü, Borsa’nın yüzde 70’i, Sigorta şirketlerinin yüzde 80’i yabancılarındır. Bütün stratejik kuruluşlarımız yabancıların kontrolüne girmiştir. Dış Borçlanma ve İthalata dayanan ekonomi politikaları sebebiyle, yerli imalat şirketleri giderek güç kaybetmekte ve artan şekilde yabancılara satılmaktadır.

 

ErnstYoung danışmanlık grubunun “2013 Yılı Birleşmeler ve Satın Almalar” raporuna göre, yabancıların yıl içindeki satın alma ve birleşmeleri; 2005 yılında 60 iken, 2008 yılında 101, 2012 yılında 119, 2012 yılında 131, 2013 yılında 114 olarak gerçekleşmiştir. İthalatın artması yetmiyormuş gibi, giderek daha fazla sayıda yerli firmamız yabancılara satılarak, yabancılaşmaktadır. Yerli sanayi şirketlerinin sayısı giderek azalmaktadır.

Bankacılık sektörünün gücüyle övünenler, faiz sisteminin ülke ekonomisi üzerindeki kurduğu hegemonyasını da onaylamaktadırlar. Bu gücün; devletin, yerli üreticilerin ve vatandaşların sırtından sağlanmasını da meşru görürler. Türkiye bir faiz ve bankacılık ekonomisi olmaya devam ettiği sürece de, bu ülke de ne sanayi gelişebilir ne üretim.

Büyüme balonu patlamıştır

2003-2008 arasındaki ilk 6 yıllık dönemde, GSYH’daki toplam büyüme oranı, %214 olarak gerçekleşmiş. İkinci altı yıllık dönemde ise (2009-2014 yılları arasında) toplam büyüme oranı ise sadece %16 olarak gerçekleşmiştir. 2003, 2004, 2005, 2007 yıllarında; sadece bir yılda gerçekleşebilen büyüme oranı, son 6 yıllık döneminin toplamında bile gerçekleştirilememiştir. İlk ve ikinci 6 yıllık dönemler arasında ne oldu da, ekonomideki seyir böylesine radikal bir şekilde değişmiştir. Dış borçlanma ve ithalat ile hızlı ve yüksek bir büyüme sağlanabilirsiniz.

Herkes bir süreliğine mutlu olur. Yüzler güler, oy oranları artar. Rant ve vurgun ekonomisi, bir yerden sonra artık sürdürülemez olur. Ekonomi rakamları kötüleşmeye başlar. Hatta Başbakan ve Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı artık imalat sektörüne önem verilmesi gerektiğini söylemeye başladılar. “Günaydın. Üsküdar’da sabah oldu”

Son 11 yılda yapılan faiz ödemeleriyle tam 97 ADET MARMARAY YAPILIRDI

Türkiye 2003-2013 yılları arasında toplam 548,3 milyar TL faiz ödemesi yapmıştır.

11 yılda yapılan bu faiz ödemeleri ile;

Maliyeti 3,75 milyar USD olan Marmaray’dan,                   97 adet

Maliyeti 6 milyar USD olan 3. boğaz köprüsünden,          61 adet

Maliyeti 7 milyar USD olan 3. havaalanından,                     52 adet

Maliyeti 100 milyon USD olan tam teşekküllü hastaneden 3.650 adet yapılabilirdi.

Devlet, her yıl 50 milyar TL faiz ödemesi yapmaktadır. Böylelikle Türkiye’nin zenginliği, enerjisi, birikimi faiz lobisine aktarılmaktadır.

12 yıldır milletin ürettiği değerleri satarak 51 milyar $’lık özelleştirme geliri elde eden Ak Parti, devletin borçlanma ve faiz yükünü azaltmak yerine özelleştirme gelirini har vurup harman savurmuştur. Ak Parti adeta Faiz lobisiyle bir tiyatro oynamakta, perde arkasında ise sistem aynen devam etmektedir. Böyle giderse yakında ülke ekonomisinde yerli kalan tek şey: İşçiler olacaktır.

Çözüm Sürecinin Mahiyetini Bilen Var Mı?

Nedir barış süreci mahiyetini bilen var mı? Açılım politikası ilan edildiği günden itibaren biz Saadet Partisi olarak ne diyorduk ‘endişe ederiz ki bu politikanın sonu bölünmeye yol açacaktır’ demiştik. Çarşıya pazara sivil kıyafetle de olsa çıkan memurlarımız hemen şehit edilebiliyor. Ne yazık ki zaman yine Milli Görüşü doğruluyor. Keşke biz yanılmış olsaydık. Acaba hükümetin amacı Güneydoğuda özerk bir bölge kurmak mı? Bağımsız bir devlet inşa etmek mi? Bütün bunların bir sonucu olarak Öcalan’ı serbest bırakıp meclise taşımak mı? İnsan gideceği yolu bilmezse sağlam adımlarla gidemez. Ne yapılmak isteniyor, bunu millet bilmiyor.

Elbette bu ülkede kan aksın istemeyiz ama bu ülkenin bölünmesini de istemeyiz katiyen. Efendim şu söyleniyor, 'şu zamandan beri şehit gelmiyor’ bugün Yemen’den de şehit gelmiyor Türkiye bakımından, Libya’dan da şehit gelmiyor. Dün bizim olan birçok yerden şehit gelmiyor ama oralar da bizden ayrılmıştır, kan gölü halinde oralar da. Dün beraberdik, bugün de kardeşler topluluğunun yaşadığı yer orası. Peki ne durumdalar. İsteriz ki yarın da Türkiye böyle olmasın.

Her Gelişme İsrail’in İşine Yarıyor

Allah aşkına bu iktidarın 12 yıllık süre içerinde şu dış politikası doğrudur diyen bir insaf sahibi var mı? İktidar sahiplerine soruyorum? Irak’ta sizin vasıtanız ile bir buçuk, iki milyon Müslüman katledildi. Yüz binlerce tertemiz Müslüman kızın iffeti kirletildi. Onaylıyor musunuz bugün. Libya’daki insanlar öldürülsün diye 6 havaalanımız ile 7 deniz limanımız küresel emperyalizmin emrine amade kılındı. Bunu onaylayan bir tek vicdan sahibiniz var mı? Libya politikası; helal olsun doğru diyen bir vicdan sahibi var mı? Bugün Libya kırka bölünmüş durumda. Öbür taraftan Mısır politikası. Normalde iktidar sahiplerinin arabulucu olması lazımdı. Direnin denildi. Eli silahlı orduya karşı, arkasında ABD’nin bulunduğu vurucu güce karşı. Ne oldu sonra 90 yıllık İhvan, terörist ilan edildi ve binlerce masum Müslüman hayatını kaybetti. İsrail’in projesi hiç aksamadan tıkır tıkır işlemektedir. Irak’ın parçalanması, Libya’nın  bölünmesi, Suriye’nin canı derdine düşürülmesi bunlar kimi işine yarıyor. İsrail’in işine yarıyor. Bakın İsrail hiç ortada yok. Bütün bu gelişmeler olurken İsrail elini maşaya bile uzatmıyor. Çünkü kendisi adına farkından olmadan bir takım gafiller bu işi yürütüyor.

Kurtuluş İslam Birliğindedir

Biz 15 Haziran 1997'de D8'leri kurmuştuk. Birtakım gafiller, iktidar sevdalıları, küresel emperyalizme işbirliği yapanlar Milli Görüşü böldüler. Yolumuzu kestiler. Eğer yolumuz kesilmeseydi emin olun şu an Türkiye'mizin ve İslam aleminin durumu çok farklı olurdu. Ne olur aklımızı başımıza alalım. Kendimize gelelim. Eğer kendimize acımıyorsak, evlatlarımıza, çocuklarımıza acıyalım. Onların insanca yaşaması için adil bir sistem içerisinde hayatlarını sürdürmeleri için onlara acıyalım."

Milli görüş iktidara gelecek

Birliğimizi bozmak için milli görüşün iktidarını engellemek için tüm güçleriyle çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar, Allah'ın inayetiyle bu yürüyüşü katiyen durduramayacaklardır. Milli görüş iktidara gelecek ve Allah'ın inayetiyle de İslam birliğini kuracaktır, bu böyle biline. Yürüyüşümüz insanlık için, hareketimiz hak nizamı, adil bir sistemi kurmak içindir. Milli görüş, zalimlere karşı keskin bir kılıç, mazlumların yanında bir zırh, kalkan, ümitsizler içinse bir ümit, ışık, bir çaredir.” dedi

Temel Karamollaoğlu konuşmasını uzun bir süre kendisini sabırla dinleyen Pendiklilere teşekkür ederek tamamladı.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR ?

1941 yılında Üzeyir Bey ile Münire Hanım’ın evladı olarak Kahramanmaraş’ta doğdu.

Manchester Üniversitesi (UMIST) Tekstil Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi, aynı Üniversitede yüksek lisans yaptı.

Devlet Planlama Teşkilatında, Planlama Uzmanlığı,

Sanayi Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü

Sanayi Bakanlığı Müsteşar Muavinliği,

Serbest Müşavirlik, Özel Sektör Yöneticiliği,

1989-1995 yılları arasında Sivas Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

20. ve 21. Dönem Sivas Milletvekilliği yapmıştır.

Evli ve 5 Çocuk babasıdır.

IMG_3527

IMG_6348

IMG_6357

IMG_6360

IMG_6377

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Aydın'da dehşet dakikalar! Hesap yüzünden çıkan kavgada, uzun namlulu silahlar çekildi!
Aydın'da dehşet dakikalar! Hesap yüzünden çıkan kavgada, uzun namlulu silahlar çekildi!
Erzincan'daki maden faciasında 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
Erzincan'daki maden faciasında 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
Canan Karatay'ı böyle hiç görmediniz! Yayınlanan gençlik fotoğrafları sosyal medyada olay oldu!
Canan Karatay'ı böyle hiç görmediniz! Yayınlanan gençlik fotoğrafları sosyal medyada olay oldu!
Son dakika! Rusya, Ukrayna'ya füze yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Son dakika! Rusya, Ukrayna'ya füze yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Çok Okunanlar
Meteoroloji uyardı! Sağnak yağmur geliyor! Hangi illerimizde yağmur var? Cuma günü hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?
Meteoroloji uyardı! Sağnak yağmur geliyor! Hangi illerimizde yağmur var? Cuma günü hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?
2 şartla dev destek! 70 bin TL destek başvurusu başladı
2 şartla dev destek! 70 bin TL destek başvurusu başladı
İsrail, İran'a yönelik havadan saldırı başlattı! İsrail'in İran'a saldırısının ardından Tahran'dan peş peşe açıklamalar geldi!
İsrail, İran'a yönelik havadan saldırı başlattı! İsrail'in İran'a saldırısının ardından Tahran'dan peş peşe açıklamalar geldi!
Polat çifti hakkında yeni gelişme! Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı tahliye kararını açıkladı!
Polat çifti hakkında yeni gelişme! Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı tahliye kararını açıkladı!
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…