Hayvancılık Mütehassısı mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Hayvancılık Mütehassısı mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Hayvancılık Mütehassısı meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Hayvancılık Mütehassısı mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 2250.05

Meslek Adı : Hayvancılık Mütehassısı

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları

M. Alt Ana Grubu : Sağlık İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları

M. Grubu : Veterinerler

M. Birim Grubu : Veterinerler

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans

Meslek Detay Bilgileri

Meslek Tanımı Nedir?

Hayvanlarda cins ıslahı, yetiştirme ve diğer hayvancılık metotlarının geliştirilmesi için bilimsel araştırmalar yapan kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları :

Hayvancılık Mütehassısı işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

iskur2-005.jpeg

Hastalıklara karşı dayanıklı, olgunluk oranı, yüksek üreme ve boy gibi istenilen özellikte hayvan çeşitlerini geliştirme araştırmaları, et üretimi için beslenme, barınma, temizlik ve diğer şartları iyileştirici çalışmaları sürdürmek,
Hayvanların sağlıklı bakımlarını sağlamak,
Et için hayvan kesiminde hastalık ve parazit kontrolü, hayvan ürünlerinin depolanması ve hazırlanmasında ileri metotlar geliştirmek,
Et ineği, süt ineği veya kümes hayvanları gibi belirli bir hayvan cinsinin ıslahı veya beslenmesi gibi belirli bir bilim dalında ihtisası olabilir ve o suretle ayırt edilebilir. vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Hayvancılık Mütehassısı Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Hadde Ayarcısı (Metal)mesleği için “8121.27” kod olarak kullanılır iken Harman Hallaç İşçisi (Yün)mesleği için “7318.19” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.

ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

Hayvancılık Mütehassısı Meslek Kodu “2250.05” olarak belirlenmiştir.

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡