Hezliyat ne demek, TDK'ya göre Hezliyat kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Karşımıza çıkan bazı kelimelerin anlamlarını Türk Dil Kurumunun sözlüğünden araştırırız. Hezliyat sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Hezliyat ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Hezliyat kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Hezliyat ne demek, TDK'ya göre Hezliyat kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe zengin dil çeşitliliğine sahip olmasından dolayı günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimeleri sık sık cümle içinde kullanırız. Kullandığı kelimelerin anlamlarını merak edenler meraklarını gidermek için araştırma yapıyor. Hezliyat ne demek? Hezliyat TDK sözlük anlamı ne demektir? sizler için araştırdık….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi hezliyat kelimesi. Peki hezliyat ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre hezliyat nedir, hezliyat kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

HEZLİYAT NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Hezliyat kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Hezliyat kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre hezliyat kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Hezel türünde yazılmış şiirler

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡