Hikâye Birleşik Zamanı Nedir, Kısaca Ne Demek? TDK'ye göre Hikâye Birleşik Zamanı Kelimesinin Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Hikâye Birleşik Zamanı kelimesini günlük hayatta duyan kişiler, internet arama motorlarında Hikâye Birleşik Zamanı nedir, kısaca ne demek?" sorusuna yanıt aramasının yanı sıra "TDK'ye göre Hikâye Birleşik Zamanı kelimesinin anlamı nedir, nasıl kullanılır?” şeklinde de aramalarda bulunuyor. Aradığı cevapları bulmak isteyenler için detaylar haberimizde...

Hikâye Birleşik Zamanı Nedir, Kısaca Ne Demek? TDK'ye göre Hikâye Birleşik Zamanı Kelimesinin Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Dünyanın en zengin dilleri arasında yer alan Türkçe'de 600 binden fazla kelime bulunmaktadır. Her biri birbirinden farklı anlamlar içeren bu kelimelerden biri hikâye birleşik zamanı kelimesidir. Bu kelimenin ne demek olduğu ve nerelerde kullanıldığı da vatandaşlar tarafından internet arama motorlarında araştırılmaktadır.

Bizler de merak ettiğiniz hikâye birleşik zamanı nedir, hikâye birleşik zamanı kısaca ne demek olduğunu Türk Dil Kurumu TDK'de yer alan  bilgiler doğrultusunda yanıt verdik. Bu içerikte ayrıca hikâye birleşik zamanı nasıl kullanılır?sorunuza da cevap verecektir.

Tdk Anlamı nedir?

HİKÂYE BİRLEŞİK ZAMANI NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Hikâye birleşik zamanı kelimesi, dilimizde kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre hikâye birleşik zamanı kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Yalın zamanlı bir fiilin geçmişte yapıldığını anlatan, idi > -di ekiyle kurulan kip

HİKÂYE BİRLEŞİK ZAMANI KELİMESİ NASIL KULLANILIR?

- (geldi + idi) > geldiydi, (gelse + idi) > gelseydi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN